Παναθηναϊκός: Τα νοήματα της "διαρροής" του Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο επικοινώνησε με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, καθώς και λεπτομέρειες της συζήτησης τους. Το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Πολλοί απόρησαν με την επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να "διαρρεύσει" την επικοινωνία του με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Κυρίως, επειδή ο Αλαφούζος δεν περιορίστηκε σε μία απλή επιβεβαίωση ότι μίλησε με τον Πιεμπονγκσάντ, αλλά αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, όπως τον τρόπο που επικοινώνησαν και το περιεχόμενο της συζήτησης τους.

Ασφαλώς, ο Αλαφούζος δεν κινήθηκε τυχαία. Αντίθετα, με την επιλογή του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλησε να περάσει τα μηνύματα του στον κόσμο του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί δημοσίως. Το Sport24.gr κωδικοποιεί τα νοήματα της διαρροής του Γιάννη Αλαφούζου...

Α) Ο Γιάννης Αλαφούζος ενήργησε κατ' αυτό τον τρόπο για λόγους αυτοπροστασίας. Δημοσίως δεν μπορεί να μιλήσει, επειδή δεσμεύεται από το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στις 6 Οκτωβρίου του 2018 και το οποίο τελεί σε ισχύ. Ωστόσο, ο Αλαφούζος ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο και το έκανε χωρίς να εκτεθεί νομικά.

Β) Με τη "διαρροή" της επικοινωνία του με τον Πιεμπονγκσάντ, ο Αλαφούζος έδειξε ότι εξαντλεί τα περιθώρια για να εφαρμόσει τη συμφωνία τους. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διευθετεί συνεχώς τις εκκρεμότητες, πληρώνει τις υποχρεώσεις και προσπαθεί να παραδώσει μία νοικοκυρεμένη ομάδα. Σε ότι τον αφορά, εμφανίζεται συνεπής και περιμένει την ανταπόκριση του Ταϊλανδού.

Γ) Ο Αλαφούζος δεν αγνοεί ότι η πλειονότητα των οπαδών του Παναθηναϊκού δεν πιστεύει πια στην προοπτική του Πιεμπονγκσάντ. Συγχρόνως με τη "διαρροή" της επικοινωνίας τους, ο Αλαφούζος διαμηνύει ότι πλέον δεν είναι αισιόδοξος για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. Άρα, εναρμονίζεται με τη γενικότερη δυσπιστία του κόσμου του Τριφυλλιού.

Δ) Ο Αλαφούζος βγάζει στη... σέντρα τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των sms του συνομιλητή του, ο Αλαφούζος καταδεικνύει ότι ο Ταιλανδός αποδέχεται ότι εκείνος ευθύνεται για την καθυστέρηση και δεσμεύεται να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα. Επομένως, ο Πιεμπονγκσάντ παίρνει την ευθύνη για όσα δεν έγιναν και για όσα δεν γίνουν στο μέλλον.

Ε) Για πρώτη φορά, ο Αλαφούζος επιβεβαιώνει μέσω των "διαρροών" του την ανάμειξη του Βίκτωρα Ρέστη στο επενδυτικό σχήμα υπό τον Πιεμπονγκσάντ. Δεν ήταν κάτι κρυφό, αλλά κανείς δεν το παραδεχόταν δημοσίως. Η επιλογή του Αλαφούζου έχει τη σημασία της, αφού επιχειρεί να πιέσει τον Ρέστη για λόγους που γνωρίζουν οι δυο τους.

Ζ) Ο Αλαφούζος επέλεξε να "διαρρεύσει" ότι ήδη αναζητά άλλους "συμπαίκτες" για να τον συνδράμουν στη χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, ενώ αντίστοιχες απόπειρες του Αλαφούζου στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν αποτύχει.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ