ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Τα λεφτά του Πιεμπονγκσάντ θα έρθουν από μακριά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα χρήματα που θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει εδώ και καιρό το πρώτο εκατομμύριο του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, το οποίο έχει καθυστερήσει κάπου στο δρόμο. Πάντως, από τη Δευτέρα (22/10) εκλείπει ακόμα ένας λόγος που επικαλούνταν συχνά οι συνεργάτες του Ταϊλανδού.

Έληξε το δικαίωμα προτίμησης των μετόχων στην τρέχουσα Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Πλέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να ζητήσει να πάρει μέρος στη διαδικασία.

Το άνοιγμα της ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμπίπτει με την πώληση του 45% των μετοχών της Μουσκρόν από το 90% που κατέχει ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Τουλάχιστον με βάση τις δηλώσεις του προέδρου της βελγικής ομάδας, Πατρίκ Ντεκλέρκ, ο Πιεμπονγκσάντ περιμένει λεφτά από τη συναλλαγή για να τα μεταφέρει στον Παναθηναϊκό.

Όμως, ποια είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει το έμβασμα; Λαμβάνοντας υπόψη τις εταιρίες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία, το ποσό θα "ταξιδέψει" σε πέντε ηπείρους και εφτά θάλασσες...

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μεγαλομέτοχος της Μουσκρόν σε ποσοστό 90% είναι η νοτιοκορεάτικη εταιρία "Bogo Ltd", που ασχολείται με την εμπορία ναυτιλιακού εξοπλισμού. Η σχέση του Πιεμπονγκσάντ με την "Bogo Ltd" δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά αυτή φαίνεται στο μετοχολόγιο.

Ο αγοραστής της Μουσκρόν προέρχεται από τη Λατινική Αμερική, όπως παραδέχτηκε ο Ντεκλέρκ. Οι πληροφορίες των βελγικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για επενδυτικό σχήμα από την Κολομβία, χωρίς να έχει διαρρεύσει ποιοι το απαρτίζουν.

Επομένως - πάντα σε θεωρητικό επίπεδο - τα λεφτά της συναλλαγής θα προέρθουν από την Κολομβία με αποδέκτη από τη Νότιο Κορέα με απώτερο στόχο να καταλήξουν στην Ελλάδα... Δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσει το "ταξίδι" των χρημάτων, αφού οι διαβεβαιώσεις του Πιεμπονγκσάντ στον Αλαφούζο δεν περιλάμβαναν και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ