ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Συζητήσεις, όχι συμφωνία για το τηλεοπτικό

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει μιλήσει με τη Nova για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσει η ΕΡΤ.

Με ανοιχτά μάτια στην αγορά, αλλά και σε θέση ισχύος λόγω του συμβολαίου με την ΕΡΤ, κινείται η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι γεγονός ότι στο παρασκήνιο εξελίσσονται διεργασίες, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα οριστικό.

Το δεδομένο για την ΠΑΕ είναι ένα: έχει μία συμφωνία διάρκειας ενός έτους με το κρατικό κανάλι, που θα αποφέρει 4,2 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 2019-2020. Αυτή είναι η βάση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, αφού ο Αλαφούζος είναι απόλυτος ότι δεν θα συμβιβαστεί με μικρότερο αντίτιμο.

Εξυπακούεται ότι η πολιτική του Αλαφούζου είναι αναμενόμενη. Ο εφοπλιστής έχει ως προτεραιότητα να περιορίσει τη χασούρα του και αυτό δεν θα συμβεί αν μειωθούν τα έσοδα από τις σημαντικότερες χορηγικές συμβάσεις. Άρα, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να φύγει από την ΕΡΤ για να "μετακομίσει" στη Nova, αν πρόκειται να πάρει λιγότερα χρήματα.

Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους "πράσινους" και στο συνδρομητικό δεν προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Αντίθετα, έχει αρχίσει εδώ και καιρό, όμως δεν έχει τελεσφορήσει. Από το τριφύλλι δεν διαψεύδουν τις συζητήσεις, επιμένουν ότι δεν τα έχουν βρει και συμπληρώνουν πως καθοριστική θα αποβεί η στάση της ΕΡΤ. Είναι πιθανόν η νέα Κυβέρνηση να έχει άλλη θέση για την ανάμειξη της ΕΡΤ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προωθήσει την απεμπλοκή της.

Βέβαια, από τη στιγμή που έχουν συναφθεί συμβάσεις, δεν είναι απλό για το κρατικό κανάλι να υπαναχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός ή οι άλλες ομάδες θα αποκτήσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και ουσιαστικά, η ΕΡΤ θα χάσει και τα λεφτά της και το τηλεοπτικό προϊόν. Από την άλλη, η Nova θέλει τον Παναθηναϊκό στο "μπουκέτο" της και έχει μπει δυναμικά.

Οποιαδήποτε λύση για τα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού θα είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεων μεταξύ της ΕΡΤ, της Nova και της "πράσινης" ΠΑΕ. Ο σκοπός είναι η μετάβαση να είναι ομαλή, χωρίς δικαστικές διενέξεις και το τριφύλλι να διασφαλίσει τα λεφτά του ή και περισσότερα αν τα καταφέρει. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ και θα συζητήσει το καλοκαίρι του 2020 ως ελεύθερος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Ενήμερος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης
Παναθηναϊκός: Δεν φεύγει από Κύπρο ο Ρομπέρζ
Αναγέννηση ή αφανισμός
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ