ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Συζητήσεις για τα συμβόλαια μόνο στο τέλος της σεζόν

Παναθηναϊκός: Συζητήσεις για τα συμβόλαια μόνο στο τέλος της σεζόν

Ειλημμένη απόφαση του Νίκου Νταμπίζα είναι να μην γίνει καμία συζήτηση με μάνατζερ και παίκτες των οποίων τα συμβόλαια δεν λήγουν το καλοκαίρι μέχρι τη λήξη της σεζόν, προκειμένου όλοι να αξιολογηθούν ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Η θαυμάσια εφετινή παρουσία του Γιάννη Μπουζούκη και του Τάσου Χατζηγιοβάνη, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί σε βασικά στελέχη μιας ομάδας που μετράει μόνο μια ήττα στο πρωτάθλημα (από τον επικεφαλής ΠΑΟΚ στην Τούμπα), αλλά και το αναπάντεχα θετικό πρόσημο άλλων παικτών όπως του Μαυρομάτη ή και των Γιόχανσον-Ινσούα, πυροδότησε εσχάτως – μιας και πλησιάζουμε και στο τέλος του πρώτου γύρου – αναφορές σχετικά με συζητήσεις για πρόωρεςανανεώσεις συμβολαίων.

Απόφαση του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Νταμπίζα, όμως, είναι οι όποιες τέτοιου είδους συζητήσειςνα γίνουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Τρεις οι βασικοί λόγοι αυτής της απόφασης: α) να ξεκαθαριστεί προς όλες τις πλευρές (παίκτες/μάνατζερς) πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην καθημερινή και ανά ματς απόδοσή τους και όχι σε άλλου είδους θέματα β) να αποφευχθούν παντός είδους τριβές/αναταράξεις/ρήξεις εντός της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν και να μην αποπροσανατολιστούν κάποιοι παίκτες γ) να υπάρχουν χειροπιαστά και σαφή συμπεράσματα στη λήξη της σεζόν για τη συνολική εικόνα των παικτών και όχι μόνο για την ανά διαστήματα συνολική λειτουργία τους (προπονήσεις, απόδοση, συμπεριφορά, νοοτροπία) στο κλαμπ.

Αντιθέτως, για συμβόλαια τα οποία λήγουν τον Ιούνιο του 2019, όλα είναι ανοιχτά. Δεν είναι και… πολλές, άλλωστε οι περιπτώσεις. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Ουσμάν Κουλιμπαλί και ο νεαρός (αμυντικός μέσος, ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Δώνη ως στόπερ) Βαγγέλης Θεοχάρης είναι οι τρεις παίκτες που μένουν ελεύθεροι στη λήξη της σεζόν. Δεν βιάζεται ο Νταμπίζας για κάποια από τις τρεις περιπτώσεις.

Όμως επειδή ειδικά από τον Κολοβέτσιο και ο ίδιος και ο κόουτς είναι απόλυτα ευχαριστημένοι σε πολλά πεδία (και στα αποδυτήρια και με την απόδοσή του), οι πρώτες συζητήσεις ίσως να μην αργήσουν πάρα πολύ. Και από τον Κουλιμπαλί είναι ευχαριστημένοι (ειδικά για το «δέσιμό» του με την ομάδα), αλλά στην εξίσωση πρέπει να συνυπολογιστούν η ευπάθειά του και η ηλικία του (30 ετών σε έξι μήνες), ενώ για τον 20χρονο Θεοχάρη ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επαφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ