Παναθηναϊκός: Συστήνεται η ομάδα εργασίας για τον Βοτανικό

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Κώστα Μπακογιάννη για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού. Το δίδυμο του "Γ. Καραϊσκάκης" πιάνει δουλειά για τον Βοτανικό.

Επισήμως, η ομάδα εργασίας που θα συστήσουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Κώστας Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση, θα αποφασίσει αν η έδρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί σε όμορο οικόπεδο ή αν θα μεγαλώσει το μικρό κλειστό που προβλέπεται στο σχέδιο.

Αυτό επισήμανε ο Γιαννακόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και την ίδια άποψη εκφράζουν από το περιβάλλον του Κώστα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Sport24.gr, η απόφαση για την προτίμηση στο όμορο οικόπεδο είναι ειλημμένη... Στη σημερινή (10/7) συνάντηση του Γιαννακόπουλου με τον Μπακογιάννη, το θέμα συζήτησης δεν ήταν το που θα κατασκευαστεί το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αλλά το πότε.

Η επιθυμία του Γιαννακόπουλου είναι να αρχίσουν ταυτόχρονα οι εργασίες σε όλα τα “μέτωπα”: ποδοσφαιρικό γήπεδο, κλειστό μπάσκετ και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Όμως, από την πλευρά του Μπακογιάννη έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να μην συνδεθεί η Διπλή Ανάπλαση με τη νομοθετική παρέμβαση που θα απαιτηθεί για το γήπεδο μπάσκετ και να τα διαχειριστούν ως ξεχωριστά έργα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Ο λόγος είναι απλός: στη Διπλή Ανάπλαση το ένα κτίσμα εξαρτάται από το άλλο για να πάρει άδεια λειτουργίας. Το εμπορικό κέντρο, το γήπεδο ποδοσφαίρου και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα ανοίξουν ταυτόχρονα. Ωστόσο, έχουν το κεκτημένο ότι έχουν τελεσιδικήσει και εφόσον αποπερατωθούν, δεν θα προκύψει περαιτέρω καθυστέρηση.

Αυτή η συνθήκη δεν ισχύει για το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Ακόμα και αν δεν προσφύγει κάποιος για να εμποδίσει την κατασκευή του στο όμορο οικόπεδο, η νομοθέτηση για τη διαμόρφωση του αναγκαίου πλαισίου, οι μελέτες και η έκδοση των αδειών θα χρειαστούν χρόνο. Περισσότερο απ' ότι για τα υπόλοιπα κομμάτια της Διπλής Ανάπλασης, που είναι πιο προχωρημένα. Άρα, αν η μπασκετική έδρα συνδεθεί με το σύνολο του έργου, τότε θα προκαλέσει καθυστερήσεις που μπορούν να αποφευχθούν, στην περίπτωση που θα διατηρηθεί ως αυτόνομο πρότζεκτ.

Αυτό που επισημάνθηκε από την πλευρά του Μπακογιάννη είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στη χρηματοδότηση του έργου, δεν θέλουν να χρονοτριβήσουν. Οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha Bank και τα επενδυτικά σχήματα που θα πάρουν μέρος, επιθυμούν την αξιοποίηση του εμπορικού σκέλους της Διπλής Ανάπλασης το συντομότερο δυνατό, ώστε να εισπράττουν τα ανάλογα έσοδα.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Τα δύο πρώτα ονόματα που θα επανδρώσουν την ομάδα εργασίας έγιναν γνωστά: πρόκειται για τους αρχιτέκτονες Πέτρο Συναδινό και Στέλιο Αγιοστρατίτη. Ο Πέτρος Συναδινός διατηρεί την εταιρία "Δέκαθλον" και ο Στέλιος Αγιοστρατίτης το γραφείο "ΑΑ και Συνεργάτες". Οι δύο αρχιτέκτονες είναι από τους πιο γνωστούς στο χώρο, έχοντας εμπειρία από αθλητικά πρότζεκτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάστηκαν στην κατασκευή του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το 2003 και ανταποκρίθηκαν στο σφιχτό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αγιοστρατίτης είχε προτείνει ένα σχέδιο για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ ο Συναδινός έχει ειδίκευση στα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, το νομοθέτημα που θα χρειαστεί για το μπασκετικό κλειστό στο Βοτανικό.

Φυσικά, οι Αγιοστρατίτης και Συναδινός δεν θα είναι οι μόνοι στην ομάδα εργασίας. Θα συμμετέχουν και άλλοι, ως εκπρόσωποι του Γιαννακόπουλου και του Μπακογιάννη και με ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία του έργου. Πάντως, οι δύο αρχιτέκτονες επιλέχθηκαν λόγω των γνώσεων και της αξιοπιστίας τους και δεν αντιστοιχούν στη μία ή στην άλλη πλευρά. H πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας ορίστηκε για την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η ομάδα εργασίας είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων για τις προετοιμασίες της Διπλής Ανάπλασης. Όμως είναι σαφές ότι οι Γιαννακόπουλος και Μπακογιάννης έδωσαν ως γενική οδηγία, να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα αναλάβει τη Δημαρχία της Αθήνας την 1η Σεπτεμβρίου και θέλει αμέσως να υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις. Ο Δήμαρχος δεν θέλει να χάσει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης. Είθισται οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις να ψηφίζονται στον πρώτο χρόνο ζωής ενός κυβερνητικού σχήματος, όταν η εκλογική νίκη είναι νωπή.

Επιπλέον, η ομάδα εργασίας με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, θα επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για να συντονίσουν τη δράση τους. Βέβαια, αυτό θα συμβεί αργότερα, αφού πρώτα πρέπει να διευκρινιστούν όλα τα ζητήματα στη σχέση Δήμου, Ερασιτέχνη, ΠΑΕ και των τραπεζών που σχετίζονται με τη Διπλή Ανάπλαση. Όταν διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια, τότε θα μπει στο παιχνίδι και η Πολιτεία...

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.