ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Στο ρόλο του αουτσάιντερ εναντίον του ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός: Στο ρόλο του αουτσάιντερ εναντίον του ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο πιο περίεργο παιχνίδι των τελευταίων ετών, αλλά θα ψάξει την υπέρβαση για να φτάσει στη νίκη και να πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (3/3, 19:00) τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι υπό τις πιο περίεργες περιστάσεις της σύγχρονης ιστορίας του... Δεν διεκδικεί τον τίτλο, ούτε καν τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Ο μόνος βαθμολογικός στόχος του είναι η πεντάδα, για να ξεχρεώσει την ποινή της UEFA, αλλά και αυτός απομακρύνθηκε αισθητά, μετά την επικράτηση του Άρη επί της ΑΕΚ με 2-0 και την αύξηση της διαφοράς στους έξι βαθμούς, έστω και με ματς περισσότερο.

Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει τη νίκη γιατί πάντα το "τρίποντο" σε ένα ντέρμπι έχει την αξία του. Ειδικά για τη φουρνιά των νεαρών που καθιερώνεται φέτος, είναι αναγκαίο να μάθει να νικάει στα μεγάλα παιχνίδια. Οι μικροί θα γαλουχηθούν στα πραγματικά στάνταρ του Τριφυλλιού κερδίζοντας τους ανταγωνιστές τους και όχι με μερικές ικανοποιητικές εμφανίσεις και με τα εγκώμια για το ταλέντο τους.

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός έχει ιστορικούς λόγους για να κυνηγήσει τη νίκη απόψε... Μέχρι σήμερα, παραμένει ο μοναδικός ο οποίος έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα από την καταβολή της Α' Εθνικής το 1959-60. Ο ΠΑΟΚ απειλεί ευθέως το ρεκόρ του, αφού προηγείται αήττητος στη βαθμολογία και δεν έχει άλλο ντέρμπι μέχρι τη λήξη της σεζόν. Άρα, είναι "τώρα ή ποτέ" για τον Παναθηναϊκό...

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε κάθε στατιστική κατηγορία, είναι ο πρωτοπόρος και έχει περισσότερη ποιότητα, πιο ισχυρές προσωπικότητες και διακρίνεται και για τη ρέντα του. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να εξαντλήσει τα περιθώρια για κάτι καλό και να προσπαθήσει να δώσει μία χαρά στους οπαδούς του σε μία δύσκολη χρονιά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης δεν φανέρωσε τις σκέψεις του καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το "τραίνο" δοκίμασε αρκετά σχήματα, όμως φαίνεται πως προσανατολίζεται στο 4-3-3, διότι πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, να κρατήσει τη μπάλα και να προστατεύσει καλύτερα την άμυνα του. Στο προαναφερόμενο σενάριο, οι επιλογές μοιάζουν συγκεκριμένες για την ενδεκάδα.

Ο Διούδης θα αρχίσει στην εστία, οι Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης θα συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ, ο Γιόχανσον θα παίξει δεξιός μπακ, ο Ινσούα θα παίξει αριστερός μπακ, ο Κουρμπέλης θα είναι ο αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσουν οι Κάτσε και Χρήστος Δώνης, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα είναι οι δύο εξτρέμ και ο Μακέντα ο μοναδικός προωθημένος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ