ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σένκεφελντ όπως λέμε Μολέντο

Παναθηναϊκός: Σένκεφελντ όπως λέμε Μολέντο
INTIME / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν σε πρώτο πλάνο τον Μπαρτ Σένκεφελντ καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μία συχνή απορία των φιλάθλων είναι με ποια κριτήρια επιλέγουν έναν ποδοσφαιριστή οι υπεύθυνοι των ομάδων. Ειδικά όταν δεν πρόκειται για κάποιον από τους θεωρούμενους εγνωσμένης αξίας. Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει ο Μπαρτ Σένκεφελντ και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ο Σένκεφελντ εντάχθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού λίγο πριν την εκπνοή της θερινής μεταγραφικής περιόδου και αφού όπως κατέγραψε το Sport24.gr, πραγματοποίησε έναν... μίνι γύρο του κόσμου. Ο Ολλανδός στόπερ αγωνιζόταν την προηγούμενη διετία στη Melbourne City, στο αυστραλιανό πρωτάθλημα που είναι χαμηλής ταχύτητας και δεν κατάφερε να προσελκύσει ενδιαφέρον από την Ευρώπη.

Άρα, για ποιο λόγο οι "πράσινοι" εστίασαν από τον Ιούνιο στον Σένκεφελντ και επέμειναν για την απόκτηση του; Υπάρχει εξήγηση και το Sport24.gr την έμαθε...

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ

Στην αρχή της καριέρας του, ο Μπαρτ Σένκεφελντ λογιζόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ολλανδίας. Ο Σένκεφελντ έκανε ντεμπούτο στην Eredivisie σε ηλικία 18 ετών και 3 μηνών, αρχίζοντας στην ενδεκάδα της Φέγενορντ εναντίον της Χάγης στις 29 Νοεμβρίου του 2009. Ο Ολλανδός αμυντικός είχε όλα τα προσόντα για να εξελιχτεί στον ηγέτης της άμυνας στο Ντε Κάιπ, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Προτού συμπληρώσει τα 20 χρόνια, ο Σένκεφελντ υπέστη ρήξη συνδέσμων, έμεινε εκτός για πολλούς μήνες, ταλαιπωρήθηκε από υποτροπές και άλλα μυϊκά προβλήματα και έχασε το... τρένο για την καταξίωση. Ο Σένκεφελντ ουδέποτε ανέκτησε τη δυναμική που είχε όταν άρχισε και κατέληξε στην Αυστραλία, για να ξεφύγει από τις μικρές κατηγορίες της Ολλανδίας. Όμως, αυτό δεν αναιρεί ότι ο Σένκεφελντ έχει τις προδιαγραφές για να αποτελέσει έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό.

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΟΛΕΝΤΟ

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βλέπουν στον Σένκεφελντ έναν νέο Ροντρίγκο Μολέντο. Όταν ο Βραζιλιάνος ήρθε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2016, κόντευε να συμπληρώσει δύο χρόνια χωρίς επίσημο παιχνίδι. Ήταν εμφανές ότι είχε προσόντα, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα ξεδίπλωνε στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει, ο Μολέντο ξεχώρισε και καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως ένας από τους κορυφαίους στόπερ στην Ελλάδα. Αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, ίσως ο Μολέντο να δέσποζε ακόμα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Κάτι ανάλογο ισχύει με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Οι "πράσινοι" θεωρούν ότι στο ΟΑΚΑ ο 28χρονος ποδοσφαιριστής θα έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνει το "παραπάνω βήμα" και να αναγκάσει τους συμπατριώτες του να ασχοληθούν μαζί του. Ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να αναγεννά παίκτες και ο Σένκεφελντ μπορεί να είναι ο επόμενος που θα τα καταφέρει...

Photo Credits: InTime/ ΔΤ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ