ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σένκεφελντ, ο ηγέτης των 200.000 ευρώ

Παναθηναϊκός: Σένκεφελντ, ο ηγέτης των 200.000 ευρώ

Η καλοκαιρινή ατάκα του Γιώργου Δώνη για τον Σένκεφελντ και οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο του παίκτη που βελτίωσε τον Πούγγουρα και την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Καιρό τώρα, από την ημέρα, που έφυγε άρον-άρον ο Μολέντο, επειδή η διοίκηση του Παναθηναϊκού τότε είχε σταματήσει τις πληρωμές (έτσι ξαφνικά) ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν καλό κεντρικό αμυντικό, που θα ήταν σημείο αναφοράς για την άμυνα της ομάδας.

Σε αυτό είχαν συμφωνήσει ο Γιώργος Δώνης με τον Νίκο Νταμπίζα το προηγούμενο καλοκαίρι. Εψαχναν ένα στόπερ, που να έχει όγκο, να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και γρήγορος. Και το διαθέσιμο μπάτζετ ήταν 200.000 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο.

Πώς προέκυψε ο Σένκεφελντ; Ενας μάνατζερ έστειλε τον παίκτη σε συνεργάτη του Γιώργου Δώνη, που είδε τον Ολλανδό στόπερ σε πολλά 90λεπτά. Μαζί με τους συνεργάτες του ο Ελληνας τεχνικός είχε ξεκάθαρη άποψη ότι ο Ολλανδός είναι ο παίκτης, που αν έρθει, θα κάνει την διαφορά.

Τον παίκτη είδε και ο Νταμπίζας και συμφώνησε με τον Δώνη. Όπως μάλιστα έλεγε τότε ο προπονητής του Παναθηναϊκού "μπορεί να του λείπει το ύψος, αλλά έχει όλα τα στοιχεία, που αν έρθει θα είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η μεταγραφή καθυστέρησε, διότι ο Σένκεφελντ αρχικά ζήταγε 280.000 ευρώ και έψαχνε να βρει ένα τέτοιο συμβόλαιο, ως ελεύθερος, αφού είχε λήξει η συνεργασία του με την Μέλμπουρν Σίτι. Είχε φθάσει μία ανάσα και με συμφωνία με ομάδα της Τουρκίας. Τελικά, εκεί δεν υπέγραψε προς όφελος του Παναθηναϊκού, που τον έκλεισε για δύο χρόνια με ετήσιο συμβόλαιο 220.000 ευρώ.

Συμφωνία ιδανική, για τον Παναθηναϊκό, που θεωρείται δεδομένο, ότι θα πρέπει να την αλλάξει από τη νέα περίοδο προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ολλανδού. Η αλλαγή στην φορολογία δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει μία αύξηση στον παίκτη, ώστε να συμφωνήσει, για την παραμονή του στους πράσινους και μετά το 2021.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ