ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Προβάδισμα οι τρεις στόπερ

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης επιδιώκει τη μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα και καταλήγει σε σύστημα με τριάδα κεντρικών αμυντικών κόντρα στον Ολυμπιακό (22/9, 20:30). Διαβάστε στοSport24.gr.

Ένας σχηματισμός με τριάδα στο κέντρο της άμυνας φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο στη σκέψη του Γιώργο Δώνη, για το κυριακάτικο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει σε προτεραιότητα την ασφάλεια στα μετόπισθεν και θεωρεί ότι με τρεις στόπερ θα έχει περισσότερες πιθανότητες να το εξασφαλίσει.

Το απρόβλεπτο στο πλάνο του Δώνη είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ, διότι μέχρι πρότινος δεν τον είχε στα πλάνα του. Ο Σένκεφελντ απέχει από το 100% της ετοιμότητας του και δεν ήταν προγραμματισμένο να προλάβει το ντέρμπι, όμως τελικά ο Δώνης θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να τον χρησιμοποιήσει.

Ο προπονητής θα μιλήσει το Σάββατο με τον 28χρονο παίκτη και θα αποφασίσουν εάν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αν ο Σένκεφελντ τα καταφέρει, τότε θα είναι ο κεντρικός στόπερ και θα τον πλαισιώσουν δεξιά και αριστερά οι Πούγγουρας και Μαυρομάτης. Αλλιώς, τη θέση του Ολλανδού θα την πάρει ο Κολοβέτσιος. Αμετακίνητοι ανεξαρτήτως συστήματος είναι ο Διούδης στην εστία, ο Γιόχανσον στο δεξιό άκρο και ο Ινσούα στο αριστερό.

Βάση για τη μεσαία γραμμή θα αποτελέσει το δίδυμο των Κουρμπέλη και Χρήστου Δώνη. Οι δύο θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο του ρυθμού και τον περιορισμό των αντιπάλων. Στο σενάριο του 3-5-2, ο Ζαχίντ θα αναλάβει ρόλο επιτελικού χαφ και στην επίθεση, παρτενέρ του Μακέντα αναμένεται να επιλεγεί ο Κολοβός.

Στο ενδεχόμενο του 3-4-2-1, οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης είναι οι επικρατέστεροι για τις θέσεις των δύο μεσοεπιθετικών. Οι δύο νεαροί έχουν εξοικειωθεί με τα «θέλω» του Δώνη στο συγκεκριμένο σχήμα, ενώ ο Ζαχίντ δεν συνηθίζει να ανταποκρίνεται στο ανασταλτικό σκέλος. Μοναδικός προωθημένος θα διατηρηθεί ο Μακέντα.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ