ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Προτιμά την ποιότητα ο Δώνης

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης προτιμά να ανεβάσει τον ποιοτικό δείκτη του ρόστερ, παρά με τα ίδια χρήματα να φέρει περισσότερους, αλλά μέτριους ποδοσφαιριστές στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στοSport24.gr.

Το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν θα είναι αυξημένο, αλλά θα παραμείνει περιορισμένο για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Δώνης το γνωρίζει και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως δεν μπορεί να καλύψει όλα τα κενά του ρόστερ με παίκτες πρώτης διαλογής.

Ο Δώνης υποχρεούται να συμβιβαστεί με μερικά από τα "θέλω" του. Θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα του, αλλά θα επιλέξει τις θέσεις που θα το κάνει και στις υπόλοιπες θα αναγκαστεί να βρει λύσεις εκ των έσω, κατά κύριο λόγο από την ακαδημία.

Για παράδειγμα, στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί αποχωρεί, όμως ο Δώνης δεν θα πάρει άλλον δεξιό μπακ. Θα διατηρήσει βασικό τον Ματίας Γιόχανσον και θα στηρίξει τον Κώστα Αποστολάκη ως αναπληρωματικό, ενώ υπολογίζει και τον Αχιλλέα Πούγγουρα για ειδικές περιστάσεις.

Η πολιτική του Δώνη στις μεταγραφές είναι "λίγοι και καλοί". Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει 4-5 νέους παίκτες οι οποίοι θα είναι πιο ποιοτικοί και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. Προτιμά αυτή τη λογική, παρά να διαθέσει τα ίδια χρήματα σε περισσότερους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως θα έχουν χαμηλότερη ποιοτική στάθμη.

Κοινώς, ο προπονητής του Παναθηναϊκού προκρίνει τη μικρότερη ποσότητα με μεγαλύτερη ποιότητα, παρά το αντίστροφο. Άλλωστε, για αυτό οι "πράσινοι" δεν θα βιαστούν στη θερινή μεταγραφική περίοδο και ψάχνουν για τους παίκτες με το κατάλληλο προφίλ. Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί με το τέμπο του και θα "χτυπήσει" όταν εντοπίσει τον στόχο του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ