ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Προτελευταίος στον β' γύρο ο Παναθηναϊκός, λιγότερους βαθμούς από τον Απόλλωνα!

Προτελευταίος στον β' γύρο ο Παναθηναϊκός, λιγότερους βαθμούς από τον Απόλλωνα!

Ούτε μία νίκη δεν έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στα πέντε ματς του δεύτερου γύρου, ενώ στα αντίστοιχα του πρώτου γύρου είχε 5/5 τρίποντα! Η δεδομένη κατηφόρα και τα ντέρμπι που έρχονται...

Τέτοια κατηφόρα ουδείς την περίμενε στον β΄γύρο για τον Παναθηναϊκό. Ούτε τα media, ούτε οι οπαδοί του (ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και "γκρινιάρηδες"), ούτε φυσικά ο Γιώργος Δώνης με τον Νίκο Νταμπίζα.

Τρεις ισοπαλίες σε πέντε ματς του β΄γύρου; Ενώ στα αντίστοιχα παιχνίδια του α΄γύρου (εκκίνηση της σεζόν) ο Παναθηναϊκός είχε μπει φορτσάτος με 5/5 τρίποντα; Όχι, αυτό ουδείς μπορούσε να το φανταστεί! Παρά τις ιώσεις και τις απουσίες. Παρά τις - σαφώς αρνητικές πια, έστω χωρίς δόλο και σκοπιμότητα - διαιτησίες.

Για όσους... μπερδεύονται, να το ξεκαθαρίσουμε: Ναι, έχει νικήσει μια φορά ο Παναθηναϊκός εντός του 2019. Στο Αγρίνιο, τον Παναιτωλικό με 1-0 (σκόρερ Μπουζούκης). Μα αυτή ήταν η περίφημη "εμβόλιμη" αγωνιστική. Η 15η του α΄γύρου, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των διαιτητών μετά τη μαφιόζικη επίθεση στον Θανάση Τζήλο. Όμως στα πέντε παιχνίδια του δεύτερου μισού οι Πράσινοι έχουν τρεις βαθμούς όλους κι' όλους! Με Ξάνθη - ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας: στο παιχνίδι όπου έκαναν μισή ευκαιρία: με σουτ του Άλτμαν... Χθες στα Γιάννενα έκαναν μία: από την ασίστ του Καμπετσή στον Ισραηλινό (87'), ο οποίος αντί να πλασάρει στην ορθάνοιχτη γωνία του Βελλίδη, πήγε να τον... "σκοτώσει" στο τετ α τετ. Ο Βελλίδης... επέζησε αποκρούοντας το πολύ δυνατό, αλλά "τυφλό" σουτ, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε και ο Παναθηναϊκός έμεινε στην έκτη θέση.

ΜΑ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ "-6";

Βεβαίως είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας, αν εξαιρέσει κάποιος ΠΑΟΚ- Ολυμπιακό - ΑΕΚ, που είναι να απορεί κανείς πώς ο Παναθηναϊκός έχοντας χάσει 12 βαθμούς στον β΄γύρο και κουβαλώντας την ποινή του "-6" από την αρχή της σεζόν, βρίσκεται ακόμη τόσο ψηλά στη βαθμολογία! Ε, αν κοιτάξει κάποιος τα αποτελέσματα της Ξάνθης και του Παναιτωλικού, θα καταλάβει. Ακόμη και του Άρη, που δίνει σήμερα πολύ σημαντικό ματς στην Τρίπολη. Για να τον δούμε και τον Αστέρα: αν πάρει 4-6 βαθμούς στα δυο διαδοχικά ματς με Άρη - Παναθηναϊκό και έχοντας ήδη παίξει με τους "μεγάλους" στον β΄γύρο, μπορεί να κάνει τη δική του αντεπίθεση με πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα έως το τέλος του πρωταθλήματος!

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΖΕΡΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑ

Όπως μπορεί κάποιος να δει στη βαθμολογία του β΄γύρου ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην προτελευταία θέση, έχοντας λιγότερους βαθμούς ακόμη και από τον Απόλλωνα, ο οποίος χθες νίκησε στη Νέα Σμύρνη. Νίκησε τον Πανιώνιο, ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο στο 2019... Είναι, δε, χαρακτηριστικό της πράσινης κατηφόρας ότι στη σχετική κατάταξη οι 10 από τις 16 ομάδες (αγωνίζονται σήμερα και αύριο) έχουν και ένα ματς λιγότερο από τους Πράσινους που έπαιξαν χθες (Σάββατο, 9/2) στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής...

Σε μία εβδομάδα "εξαντλείται" το "βατό" πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό: Αστέρας στο ΟΑΚΑ, Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη και εν συνεχεία κατά σειρά ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο Μαρούσι! Και το χειρότερο για τους Πράσινους δεν είναι οι βαθμολογικές απώλειες. Είναι η εικόνα μιας ομάδας η οποία στον πρώτο γύρο έπαιρνε τα εύσημα από όλους για την προσπάθεια που έκανε να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, βασιμένο σε αρχές και ταυτότητα, ενώ τώρα έχει μετατραπεί σε ένα αναποτλεσματικό σύνολο, το οποίο εναντίον του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ (δηλαδή όχι της Μπαρτσελόνα και της Σίτι...) δημιούργησε δύο φάσεις!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΓΥΡΟΥ

Ομάδα Βαθμοί
Ολυμπιακός 12
ΑΕΚ 11
ΠΑΟΚ 10
ΠΑΣ Γιάννινα * 9
Αρης 7
Λαμία * 7
Ξάνθη * 7
ΑΕΛ 5
ΟΦΗ 5
Παναιτωλικός 5
Λεβαδειακός 5
Απόλλων * 4
Ατρόμητος 4
Αστέρας 3
Παναθηναϊκός * 3
Πανιώνιος * 1

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν ένα ματς περισσότερο

ΤΟ "15-3" ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕΤΑΞΥ Α' ΚΑΙ Β' ΓΥΡΟΥ

Α' ΓΥΡΟΣ Β' ΓΥΡΟΣ
Ξάνθη – ΠΑΟ 0-1 ΠΑΟ – Ξάνθη 2-2
ΠΑΟ – Λαμία 3-1 Λαμία – ΠΑΟ 1-0
ΑΕΛ – ΠΑΟ 1-3 ΠΑΟ-ΑΕΛ 1-1
ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-0 Λεβαδειακός – ΠΑΟ 0-0
ΠΑΟ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟ 1-0
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ