ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πολύ πιο έτοιμος και συνειδητοποιημένος

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Velez, Kourbelis, Pougouras, Panathinaikos/eurokinissi EUROKINISSI

Η ήττα από τον Αστέρα πρόσθεσε επιπλέον βαρίδια και πίεση. Η εικόνα στα φιλικά ήταν ξανά υπό του μετρίου και αναιμική. Ιδανικός συνδυασμός παναθηναϊκής γκρίνιας ενόψει του αποψινού (19:30, Novasports 1HD) αγώνα με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-0, 13/9), πρόσθεσε επιπλέον βαρίδια και πίεση. Η εικόνα στα φιλικά (με τελευταίο αυτό της προπερασμένης Κυριακής, κόντρα στο Λεβαδειακό) ήταν ξανά υπό του μετρίου και αναιμική. Ιδανικός... συνδυασμός παναθηναϊκής γκρίνιας εν όψει του pregame του αποψινού ( 19:30, Novasports 1HD), κομβικού αγώνα του τριφυλλιού με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Κι όμως, ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και δη όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα όλο αυτό, την εβδομάδα που ακολούθησε μετά την πολύ κακή εμφάνιση στο φιλικό με το Λεβαδειακό στο Ελ Πάσο. Σαν να ήχησαν μαζεμένα πια τα... καμπανάκια και να αφυπνίστηκε όλη η ομάδα.

Όλα τα μέλη του τριφυλλιού δείχνουν να έχουν αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό πλέον στη σημασία του αγώνα και τη σπουδαιότητα της νίκης, απέναντι σε έναν απ’ τους πιο σκληρούς αντιπάλους της Super League 1.

Γενικά η τελευταία εβδομάδα λειτούργησε ευεργετικά για όλο τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά στο "Γ. Καλαφάτης", ενώ οι συζητήσεις που έγιναν εσωτερικά και με τον προπονητή και με τους παίκτες, έφεραν τους πάντες πολύ πιο κοντά. Αλλαγή που φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις, με την ομάδα να βγάζει πολύ καλύτερη ψυχολογία στην καθημερινότητά της και να πηγαίνει στη Λάρισα απόλυτα συνειδητοποιημένη, προκειμένου να κυνηγήσει την πρώτη νίκη της και να φτιάξει τη συνέχειά της στο πρωτάθλημα της Super League.

Επίσης κι ο Πογιάτος δείχνει πια πολύ πιο ήρεμος κι αποφορτισμένος. Και μοιάζει να πατάει πολύ καλύτερα στα πόδια του. Σαφώς κι έπαιξε ρόλο σε όλο αυτό η επιστροφή του Τσάβι Ρόκα από τη Βαρκελώνη (που του προσέφερε το στήριγμα που ήθελε και χρειαζόταν στην καθημερινότητα της ομάδα), αλλά και η συζήτηση που είχε ο Καταλανός προπονητής το Σάββατο (26/9) με τον Γιάννη Αλαφούζο στο Κορωπί. Εισπράττοντας απόλυτη στήριξη κι εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΟΓΙΑΤΟΣ

Πατώντας πάνω σ’ αυτό το κλίμα συσπείρωσης, ο Πογιάτος ετοιμάζει ένα σχήμα με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προ 15ημέρου ματς στην Τρίπολη. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα κάνει το ντεμπούτο του ο Χουάνκαρ, ενώ δίπλα στον Βέλεθ θα ξεκινήσει ο Σένκεφελντ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Διούδη θα συμπληρώσει ο Σάντσες, ενώ ο Κουρμπέλης θα είναι το 6άρι στο 4-3-3 του 42χρονου τεχνικού.

Μπροστά του αναμένεται να πάρουν θέση ο Αγιούμπ και ο Μπουζούκης (έχει σαφές προβάδισμα αντί του Σερπέζη), ενώ ο Χατζηγιοβάνης θα αντικαταστήσει τον Σαβιέρ στο δεξιό φτερό της επίθεσης. Αριστερά, ως inside forward θα παίξει ο Καρλίτος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Την πράσινη αποστολή συμπληρώνουν οι Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Καραγιάννης, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Σαβιέρ, Σερπέζης, Αϊτόρ, Τζαβίδας, Αλεξανδρόπουλος και Ιωαννίδης. Εκτός έμειναν οι Μαυρομμάτης (ενοχλήσεις στη μέση), Βιγιαφάνιες, Χατζηθεοδωρίδης και Εμμανουηλίδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ