ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πέρασε το τεστ ο Τσιλιανίδης

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης απέδειξε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ότι έχει αυτά που ψάχνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr εξηγεί...

Στην τηλεόραση τους έκατσαν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και παρακολούθησαν τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Αστέρα και του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Ο σκοπός τους ήταν να τσεκάρουν έναν από τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν εν όψει του καλοκαιριού: τον Κοσμά Τσιλιανίδη.

Ο Τσιλιανίδης μένει ελεύθερος, αφού το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο 25χρονος εξτρέμ έχει κασέ εντός των δυνατοτήτων του τριφυλλιού, προέρχεται από γεμάτη σεζόν (34 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ) και ο ίδιος αναζητά το "παραπάνω βήμα" στην καριέρα του.

Φαινομενικά, πρόκειται για ένα deal που συμφέρει αμφότερους: ο Παναθηναϊκός θα πάρει έναν παίκτη με προοπτικές και ο Τσιλιανίδης θα αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα.

Αναμφίβολα, οι "πράσινοι" έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με όσα είδαν στην Τρίπολη. Ο Τσιλιανίδης ήταν εκ των κορυφαίων του Αστέρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και δικαιούταν να σκοράρει. Ο γεννημένος στις 9 Μαΐου του 1994 ποδοσφαιριστής έπεισε και τους πιο δύσπιστους για την αξία του και κέρδισε πολλούς πόντους στη μεταγραφική λίστα του Τριφυλλιού...

Είναι δεδομένο πως όταν οριστικοποιηθεί το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, τότε οι ιθύνοντες των πράσινων θα κάνουν την κίνηση τους για τον Τσιλιανίδη. Υπάρχει προεργασία στην υπόθεση και ο ποδοσφαιριστής περιμένει, αλλά ακόμα το ενδιαφέρον δεν έχει πάρει επίσημη μορφή.

ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ"

Εκτός από το οικονομικό που εκ των πραγμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ο Τσιλιανίδης πληροί τις αγωνιστικές προδιαγραφές. Έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι "πράσινοι" για τον εξτρέμ που θέλουν να προσθέσουν στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Αυτά είναι:

* Είναι ταχυδυναμικός, έχει ενέργεια και αντοχή και ανταποκρίνεται σε παιχνίδια με υψηλό τέμπο. Βέβαια, πρέπει να μάθει να κατανέμει καλύτερα τις δυνάμεις του, αλλά αυτό διορθώνεται με την εμπειρία.

* Πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό ο οποίος πατάει περιοχή, έχει καλή συχνότητα στο σκοράρισμα και υποστηρίζει το "εννιάρι" της ομάδας.

* Έχει "φτιάξει" την αυτοπεποίθηση του, δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και πηγαίνει στο 1VS1, προσπαθώντας να δημιουργήσει αριθμητική υπεροχή για την ομάδα του.

* Δεν αμελεί τα αμυντικά καθήκοντα του, αρχίζοντας το pressing από τους αντίπαλους αμυντικούς. Όταν παίζει στις πλευρές, ντουμπλάρει τον μπακ του και δεν τον αφήνει ακάλυπτο.

* Εναντίον του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι έχει τα προσόντα για να διακριθεί απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους. Οι μεσοαμυντικοί του Δικεφάλου του Βορρά είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και όμως, ο Τσιλιανίδης ανταποκρίθηκε σωματικά και ποδοσφαιρικά.

* Έχει φιλοδοξία, διάθεση για δουλειά, βελτιώνεται διαρκώς και όλοι λένε καλά λόγια για τον χαρακτήρα του. Διότι είναι απαραίτητο να "κολλήσει" ως προσωπικότητα στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού.

* Είναι Έλληνας, σε παραγωγική ηλικία, έχει ανοδική εξέλιξη και θα δυναμώσει το πρότζεκτ που άρχισε ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι του 2018.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ