ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Παίρνει ρόλο στον άξονα ο Ζαχίντ

Παναθηναϊκός: Παίρνει ρόλο στον άξονα ο Ζαχίντ

Ο Γιώργος Δώνης έχει δύο επιλογές για την χρησιμοποίηση του Γκάιας Ζαχίντ, ενώ δεν σκοπεύει να τον τοποθετήσει σε μία συγκεκριμένη θέση.

Στον άξονα σχεδιάζει να αξιοποιήσει τον Γκάιας Ζαχίντ ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλά τον 24χρονο μεσοεπιθετικό από τη συνεργασία τους στον ΑΠΟΕΛ, καθώς τότε είχε βρει τα "κουμπιά" του. Άλλωστε, αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο Ζαχίντ πίεζε για να τεθεί ξανά υπό τις οδηγίες του Δώνη.

Το πλάνο του Δώνη προβλέπει ότι ο Ζαχίντ θα παίζει σε κεντρικούς ρόλους και δεν θα αναλώνεται στα άκρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Νορβηγός με καταγωγή από το Πακιστάν θα χρησιμοποιείται ως επιτελικός χαφ ή ως box-to-box μέσος. Αντίθετα, δεν θα μετατεθεί ως εξτρέμ, αφού δεν νιώθει άνετα κοντά στον... ασβέστη.

Με τη Φέγενορντ και τον Άγιαξ ο Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, με ανάποδο τρίγωνο στη μεσαία γραμμή. Ο Κουρμπέλης ήταν ο αμυντικός χαφ και οι Μπουζούκης - Χρήστος Δώνης οι δύο ενδιάμεσοι χαφ. Στη συγκεκριμένη διάταξη, ο Ζαχίντ θα πάρει τη θέση ενός εκ των Χρήστου Δώνη ή Μπουζούκη.

Η εναλλακτική επιλογή του Γιώργου Δώνη είναι να τοποθετήσει τον Ζαχίντ ως "δεκάρι". Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα παίζει είτε στην κορυφή του ρόμβου σε τετράδα στη μεσαία γραμμή, είτε έχοντας δύο "κόφτες" πίσω του, για μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια.

Ο Ζαχίντ συνεργάστηκε με τον Δώνη στον ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2017-2018. Πρόκειται για την πιο αποδοτική περίοδο στην καριέρα του Νορβηγού ποδοσφαιριστή. Σε 33 αναμετρήσεις στην Κύπρο και στο Champions League, o Ζαχίντ σκόραρε 9 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Ανάλογα νούμερα από τον Ζαχίντ προσδοκά ο Δώνης και για τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ