ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει για Ριζούπολη το φιλικό με τον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι "πράσινοι" αναζητούν έδρα για το πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας τους, με το γήπεδο της Ριζούπολης να φαντάζει αυτή τη στιγμή το πρώτο "φαβορί". Η εναλλακτική της Καλλιθέας και τα γηπεδικά δεδομένα για την 1αγωνιστική τηςSuperLeague, από τη στιγμή που τα έργα στον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 μέρες

Το ΟΑΚΑ κλείνει για (ακόμη μία) πλήρη ανακατασκευή του χλοοτάπητα, μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ την Κυριακή (30/8) κι ο Παναθηναϊκός μπήκε αναγκαστικά τις τελευταίες 48 ώρες σε διαδικασία αναζήτησης έδρας, για το φιλικό του επόμενου Σαββάτου (5/9) με τον ΠΑΟΚ.

Το Ολυμπιακό Στάδιο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό τουλάχιστον για 20 μέρες, προκειμένου να ξηλωθεί ο σημερινός τάπητας και να αντικατασταθεί από νέο και οι "πράσινοι" ψάχνουν γήπεδο για να φιλοξενήσουν το πιο δυνατό φιλικό τεστ τους, πριν από την έναρξη της επόμενηςSuperLeague.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προκρίνεται το γήπεδο της Ριζούπολης, που είχε δηλωθεί από τους "πράσινους"ως δεύτερη έδρα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα, είχε φιλοξενήσει την περσινή σεζόν (2019-20) τον εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, όταν είχε κλείσει ξανά το ΟΑΚΑ για έργα στον χλοοτάπητα. Επ’ αυτού έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τη διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης και το αργότερο έως την Τρίτη (1/9), το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά, αναφορικά με το κατά πόσο θα μπορεί να είναι διαθέσιμο το γήπεδο της Ριζούπολης για ένα παιχνίδι.

Ως εναλλακτική, έχει ήδη εξεταστεί η προοπτική του γηπέδου της Καλλιθέας, που είχε χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός πριν από δύο χρόνια σε φιλικό αγώνα με τον Λεβαδειακό, όμως στην παρούσα φάση το φαβορί είναι η Ριζούπολη.

Από εκεί και πέρα, οι "πράσινοι" εξετάζουν από τώρα τις επιλογές τους για εναλλακτική έδρα, σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει στην... ώρα του (12-13 Σεπτεμβρίου) και κληρωθούν ως γηπεδούχοι την 1αγωνιστική. Το Ολυμπιακό Στάδιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις 20 Σεπτέμβρη και εάν ηSuperLeagueξεκινήσει βάσει του αρχικού προγραμματισμού κι ο Παναθηναϊκός παίξει εντός στο πρώτο ματς της σεζόν, τότε θα πρέπει να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο.

Σ’ αυτή την περίπτωση είναι ανοικτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του αγώνα στην ιστορική έδρα του "τριφυλλιού", το "Απόστολος Νικολαΐδης", το οποίο έχει αποφασιστεί να δηλωθεί ως δεύτερη έδρα της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Τα έργα στο γήπεδο, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους εφετινούς αγώνες της Κ19, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται να είναι έτοιμος και ο χλοοτάπητας, στον οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης.

Το γήπεδο άλλωστε είναι "ανενεργό" εδώ και 26 μήνες και χρειάζονται αρκετές βελτιωτικές εργασίες, προκειμένου να καταστεί εκ νέου λειτουργικό. Ωστόσο, εάν κι εφόσον χρειαστεί να δώσει ο Παναθηναϊκός ένα και μόνο ματς για το πρωτάθλημα, η Λεωφόρος θα είναι διαθέσιμη ως τα μέσα Σεπτεμβρίου για να φιλοξενήσει ξανά αγώνα της πρώτης ομάδας του "τριφυλλιού". Στο πλάνο της διοίκησης άλλωστε, είναι να επιστρέψει και η πρώτη ομάδα στο ιστορικό της "σπίτι"από την αγωνιστική περίοδο 2021-22, έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Βοτανικού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ