ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οριστικό "όχι" των παικτών κι ανοικτό για μονομερείς μειώσεις

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISS
Panathinaikos, proponisi (eurokinissi) (EUROKINISSI)

Η αρνητική απάντηση των παικτών του Παναθηναϊκού στην πρόταση για "ψαλίδι" στο 40% της δόσης Μαΐου (10% στις ετήσιες αποδοχές τους), οι συγκρίσεις με τις άλλες ομάδες και οι επόμενες κινήσεις που εξετάζουν στην «πράσινη» ΠΑΕ

Οριστικά αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού (εκπροσωπώντας όλους τους παίκτες) προς τον Τσάβι Ρόκα το βράδυ της Δευτέρας (01/06), αναφορικά με την πρόταση της "πράσινης" διοίκησης για μείωση 40% στην -τελευταία- δόση Μαΐου, για τα συμβόλαια άνω των 60.000€.

Στο πλαίσιο των περικοπών που κάνουν όλες οι ομάδες ανά την υφήλιο, για να μετριάσουν ως ένα βαθμό τις επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς τους από την πανδημία του κορονοϊού, οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ είχαν προτείνει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη συγκεκριμένη μείωση πάνω στα πιο «υψηλά» συμβόλαια, η οποία επί της ουσίας αντικατοπτρίζει το 10% των ετήσιων αποδοχών τους.

Ένα ποσοστό που ήταν μικρότερο από αυτό που προτάθηκε, επί παραδείγματι στην ΑΕΚ (12%, με προοπτική να πέσει πιο χαμηλά, εάν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι της ομάδας), στον ΠΑΟΚ (12,5%), ή ακόμη και σε πιο μικρές ομάδες (π.χ. 27% στο Βόλο), αλλά απορρίφθηκε δίχως καμία... αντιπρόταση από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Με ορισμένους εξ αυτών (ειδικά οι ξένοι που είναι υπό αποχώρηση) να μην δέχονται... κουβέντα και να υποστηρίζουν πως δεν θα δεχθούν ούτε... σεντ περικοπής από τις απολαβές τους, τραβώντας «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των μειώσεων.

Και τη στιγμή που (σχεδόν) σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες υπήρξε εκατέρωθεν «κατανόηση», στον Παναθηναϊκό το έχει φαίνεται η... μοίρα του να γίνονται «σίριαλ», ακόμη κι αυτά τα ζητήματα.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει αντιπρόταση ούτε από τη διοίκηση του «τριφυλλιού», με τους ανθρώπους της ομάδας να αναφέρουν κοφτά πως «...εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις». Με ότι αυτό συνεπάγεται... Ακόμη και με μονομερείς κινήσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού για μειώσεις πάνω στο όριο που επιτρέπουν οι τελευταίες «ντιρεκτίβες» από την UEFA και τη FIFA, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα στις ομάδες για περικοπές μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσοστό, προκειμένου να «απορροφήσουν» μέρος της οικονομικής ζημιάς τους από την πανδημία του ιού Covid-19.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ