ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι υπ' ατμόν παίκτες και τα σχέδιά τους

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι οποίοι θα έρθουν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, αλλά εκείνοι οι οποίοι πιθανώς θα αναχωρήσουν από το "Γεώργιος Καλαφάτης". Το Sport24.gr εξηγεί τι ισχύει με τους παίκτες που περιμένουν τις αποφάσεις των Νταμπίζα - Δώνη και καταγράφει τις προθέσεις τους.

Το προσεχές καλοκαίρι επίκεινται αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αν και όχι στο βαθμό των προηγούμενων ετών. Αρκετά ονόματα απασχολούν το μεταγραφικό ρεπορτάζ, όμως προϋπόθεση για την απόκτηση κάποιων εξ' αυτών είναι οι αποχωρήσεις όσων δεν υπολογίζονται. Ασφαλώς, δεν αρκεί ο Παναθηναϊκός να θέλει να λύσει συμβόλαια, αφού πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να συναινέσουν. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει με τους παίκτες που είναι μετέωροι για την επόμενη σεζόν.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ

Ο Μουνιέ παρουσιαζόταν ως ο "νούμερο 1" υποψήφιος προς αποχώρηση και όλοι θεωρούσαν ότι έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο Γάλλος στράικερ δεν συμμερίζεται την άποψη τους. Το Sport24.gr σας είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του Μουνιέ και ο ποδοσφαιριστής τις επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στον γαλλικό Τύπο. Ο Μουνιέ δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα, αφού αισθάνεται ότι μπορεί να αποδείξει την αξία του, ενώ η οικογένεια του έχει προσαρμοστεί απόλυτα στη χώρα μας. Ο Νίκος Νταμπίζας είχε μία πρώτη επαφή με τον 32χρονο επιθετικό και τον μάνατζερ του, σκόπευε να καταθέσει πρόταση για τη διακοπή της συνεργασίας τους, αλλά ίσως αναγκαστεί να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο για τον Μουνιέ. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανή σημαντική μείωση των απολαβών του Γάλλου, με μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, που θα ενεργοποιηθεί υπό όρους συμμετοχών.

Αποδοχές: 400.000 ευρώ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Είναι κάτι σαν πιστός στρατιώτης... Ο Βαγγέλης Οικονόμου έμεινε στη σκιά του Φάνη Μαυρομάτη και έπαιζε αρκετά σπάνια, όμως δεν μουρμούρισε ποτέ και όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Ωστόσο, ο Οικονόμου έχει υψηλές απολαβές για να αποτελεί μία απλή εναλλακτική στο κέντρο της άμυνας και τα χρήματα που παίρνει, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει σε πιο επιτακτικές ανάγκες του. Ακόμα ο Νταμπίζας δεν έχει μιλήσει με τον αριστεροπόδαρο στόπερ και δεν γνωρίζει τις σκέψεις του. Κυρίως, δεν ξέρει εάν ο Οικονόμου θα δεχτεί να φύγει με μικρή αποζημίωση ή θα απαιτήσει το σύνολο της αμοιβής του, κάτι που θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Αποδοχές: 180.000 ευρώ

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Ο Φάνης Τζανδάρης φιλοδοξούσε να επανεκκινήσει την καριέρα του μέσω του Παναθηναϊκού, φάνηκε να το πετυχαίνει στον περσινό δεύτερο γύρο, όμως φέτος βίωσε ένα πισωγύρισμα. Ο Δώνης ουδέποτε τον εμπιστεύτηκε σε σταθερή βάση, ίσως να τον αδίκησε στην κατανομή του χρόνου, όμως αυτό που μετράει είναι ότι ο Τζανδάρης δεν θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιο του, που λήγει τον Ιούνιο του 2020. Με δεδομένο ότι δεν επίκειται αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ώστε ο ποδοσφαιριστής να προσδοκά σε καλύτερη μεταχείριση, η μόνη λύση είναι το διαζύγιο για τις δύο πλευρές. Ο Τζανδάρης θέλει να ενταχθεί σε μία ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αναμένεται να τηρήσει διαλλακτική στάση απέναντι στις συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του.

Αποδοχές: 100.000 ευρώ

ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

Ήταν ο τελευταίος στόπερ στην ιεραρχία και πήρε λίγες ευκαιρίες. Ο Παντελάκης είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων, προσπαθεί πολύ και περιμένει υπομονετικά την ευκαιρία από τον προπονητή του. Ακόμα, ο Νταμπίζας και ο Δώνης δεν έχουν αποφασίσει εάν θα διατηρήσουν τον Παντελάκη στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ο ποδοσφαιριστής έχει μικρή αμοιβή και η αποζημίωση του δεν θα επιβαρύνει σημαντικά το μπάτζετ. Ανοιχτή είναι η επιλογή του δανεισμού του, ενώ η επιθυμία του Παντελάκη είναι να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

Αποδοχές: 50.000 ευρ'ω

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί έναν παίκτη ο οποίος είχε καλές προοπτικές και ο Βέργος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία μιας μεγάλης ομάδας, όπου βρήκε μικρό ανταγωνισμό. Αμφότεροι είναι χαμένοι από την κατάληξη του πρώτου έτους της συνεργασίας τους. Ο Βέργος έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2021, όμως είναι αμφίβολο εάν θέλει να συνεχίσει στο "Γεώργιος Καλαφάτης". Η γραμμή κρούσης θα ενισχυθεί το καλοκαίρι, οπότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τον 24χρονο επιθετικό να μπει στο ροτέισον του Δώνη. Από την άλλη, είναι ασαφές εάν ο Δώνης θα έχει τον Βέργο στο πλάνο του ή θα εισηγηθεί στον Νταμπίζα τον δανεισμό του ή τη διακοπή της συνεργασίας με το Τριφύλλι.

Αποδοχές: 90.000 ευρώ

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Ο Όμρι Άλτμαν θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό και το έχει μεταφέρει στους "πράσινους", καθώς και στις ομάδες από το Ισραήλ που τον έχουν προσεγγίσει, μαθαίνοντας τις φήμες για το αβέβαιο μέλλον του στην Ελλάδα. Ωστόσο, περιμένει τις συνεννοήσεις μεταξύ του Νταμπίζα και του Δώνη και θα ενημερωθεί σχετικά. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός στράικερ δεν παρουσιάζεται αδιάλλακτος και θα συνεχίσει στο Τριφύλλι μόνο εφόσον έχει την εμπιστοσύνη του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Αν διαπιστώσει ότι είναι ανεπιθύμητος στο "Γεώργιος Καλαφάτης", τότε ο Άλτμαν θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό και θα ψάξει για τον επόμενο προορισμό του.

Αποδοχές: 250.000 ευρώ

ΜΑΡΚ ΣΙΦΝΑΙΟΣ

Τα πράγματα είναι καθαρά και ξάστερα στην περίπτωση του... Ο Σιφναίος δεν υπολογίζεται καθόλου από τον Δώνη και η πιο πιθανή εκδοχή είναι η λύση του συμβολαίου του, αφού αυτή είναι η επιθυμία του ομογενούς στράικερ. Ο Σιφναίος δεν θέλει να παραχωρηθεί με δανεισμό, διότι προτιμά να βρει κάτι μόνιμο.

Αποδοχές: 30.000 ευρώ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ