ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες σκέψεις για τη γραμμή κρούσης

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες σκέψεις για τη γραμμή κρούσης

Ποιες είναι οι προσδοκίες για τον Φεντερίκο Μακέντα και ποιες παράμετροι θα κρίνουν τη μεταγραφή ενός "φουνταριστού" στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Προφανώς ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ενίσχυση το καλοκαίρι του 2019, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση. Προς το παρόν, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης έχουν εκπονήσει ένα προσχέδιο για τις μεταγραφές, αλλά θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους μόλις μάθουν το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.

Ένας τομέας που προβληματίζει ιδιαίτερα τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι η επίθεση. Τα μόλις 4 γκολ στον δεύτερο γύρο είναι ένας απολογισμός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Ασφαλώς, το σκοράρισμα αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς, όμως εξίσου αναγκαία είναι η παρουσία ενός στράικερ με έφεση στο γκολ. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, στο ρόστερ δεν υπάρχει αυτός ο ποδοσφαιριστής, ενώ εκείνος ο οποίος αποκτήθηκε για να σκοράρει δεν ανταποκρίθηκε με μεγάλη συχνότητα.

Περί του Φεντερίκο Μακέντα ο λόγος, ο οποίος φόρεσε τα πράσινα τον Σεπτέμβριο του 2018. Σαφώς, ο Ιταλός δεν βοηθήθηκε από την εικόνα της ομάδας μετά τα Χριστούγεννα, όμως και εκείνος δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Σίγουρα, τα 7 γκολ σε 22 συμμετοχές δεν κρίνεται μία ικανοποιητική επίδοση για τον βασικό "φουνταριστό" του Τριφυλλιού.

Από την άλλη, για τα στατιστικά του Μακέντα μπαίνει ο αντίλογος... Ουδέποτε στην καριέρα του ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ήταν "εκτελεστής", ενώ ο Παναθηναϊκός συμφώνησε μαζί του στην προθεσμία του Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους. Ο Ιταλός δεν ήταν η πρώτη επιλογή των Νταμπίζα – Δώνη, ενώ η πορεία του χαρακτηρίζεται σταθερά πτωτική και δεν είναι εύκολο να αναστραφεί.

ΟΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Πάντως, παρότι ο Γιώργος Δώνης περίμενε περισσότερες βοήθειες από τον Μακέντα, δεν σκέφτεται τη διακοπή της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή. Ο Δώνης πιστεύει ακράδαντα ότι στο νέο πρωτάθλημα ο Ιταλός θα προσφέρει πιο πολλά, αφού θα έχει προσαρμοστεί πλήρως, θα κάνει προετοιμασία, ενώ το "τραίνο" εκτιμά ότι η συνολική λειτουργία θα βελτιωθεί σε σχέση με φέτος και θα διευκολύνει τους πάντες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για την απόκτηση ενός "9ριού" με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης εξετάζουν αυτή την προοπτική, αλλά ακόμα λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους. Οι σκόρερ πληρώνονται αδρά και δεν είναι εύκολο να βρουν σε προσιτή τιμή έναν παίκτη σε παραγωγική ηλικία, με διψήφιο αριθμό τερμάτων ανά σεζόν και χωρίς τραυματισμούς.

Πάντως, η απόκτηση ενός επιθετικού τίθεται σε συνάρτηση με το μέλλον του Άντονι Μουνιέ και δευτερευόντως, του Όμρι Άλτμαν. Ο Γάλλος είναι ο πιο υψηλόμισθος, δεν έχει πείσει με την απόδοση του και δεν είναι βέβαιο ότι θα διατηρηθεί στο ρόστερ.

Ενδεχόμενη αποδέσμευση του θα απελευθερώσει χώρο στο μπάτζετ, που θα μπορούσε να διατεθεί για έναν πιο ποιοτικό στράικερ. Κάτι ανάλογο ισχύει με τον Όμρι Άλτμαν, ο οποίος δεν έχει αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του, αν και στην περίπτωση του ισχύουν τα ελαφρυντικά.

Επιπροσθέτως, ο Δώνης θα ζυγίσει και άλλα δεδομένα πριν εισηγηθεί τη μεταγραφή ενός στράικερ. Όπως, κατά πόσο ο νεοφερμένος θα περιορίσει τις ευκαιρίες στους Καμπετσή και Εμμανουηλίδη ή εάν ο Βέργος θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Γενικότερα, η προσθήκη στη γραμμή κρούσης συνιστά ένα... παζλ με πολλά κομμάτια, που μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει στη θέση τους...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ