ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι παρενέργειες της διακοπής του ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Οι παρενέργειες της διακοπής του ντέρμπι

Τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελούν πισωγύρισμα για το εγχείρημα που άρχισαν οι Νταμπίζας και Δώνης στον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη μέρα του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επουλώσει τις "πληγές" του. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα προκαλέσει σοβαρούς μπελάδες, αφού από τη διεκδίκηση της πεντάδας και του "σβησίματος" της ποινής της UEFA, πλέον θα ζωντανέψει ξανά ο κίνδυνος του υποβιβασμού.

Ανάλογα με τους βαθμούς που θα αφαιρεθούν, ο Παναθηναϊκός ίσως να κατρακυλήσει μέχρι τη θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Ασφαλώς, αυτό συνιστά ένα μεγάλο πισωγύρισμα για το πρότζεκτ που άρχισε το προηγούμενο καλοκαίρι, απείρως μεγαλύτερο από τα αρνητικά αποτελέσματα του δευτέρου γύρου.

\Οι οικονομικές ζημιές από τα πρόστιμα και τις απώλειες εσόδων από τα κεκλεισμένων των θυρών, είναι η μία παράμετρος. Η άλλη αφορά την επιρροή που θα έχουν όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής, στους ανθρώπους οι οποίοι υλοποιούν το πλάνο που εκπόνησαν πριν μερικούς μήνες: τον Νίκο Νταμπίζα, τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες τους.

Μετά τη διακοπή στο ΟΑΚΑ, ο Νταμπίζας και ο Δώνης αποχώρησαν απογοητευμένοι από την τροπή που πήρε το παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα πόστα τους, οι δύο άνδρες γνώριζαν ότι ίσως να βίωναν και τέτοιες βραδιές, αφού μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού έχουν ως πρώτο μέλημα να εκδιώξουν τον Αλαφούζο και δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα.

Μέχρι το ντέρμπι των αιωνίων, ο Παναθηναϊκός είχε αποφύγει τα χειρότερα. Μάλιστα, στον πρώτο γύρο στα εντός έδρας παιχνίδια δημιουργούταν εορταστική ατμόσφαιρα. Όμως, ο «μήνας» του μέλιτος ανήκει στο παρελθόν. Το πιο δύσκολο κομμάτι αρχίζει και η αντοχή του Νταμπίζα και του Δώνη αποτελεί ζήτημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οκτώ συλλήψεις και δεκαοκτώ προσαγωγές
Παναθηναϊκός: "Μικρή μειονότητα που δεν σεβάστηκε κανέναν"
Παναθηναϊκός: Ο πιο απροστάτευτος σύλλογος στον κόσμο
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ