ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι κλειστές άμυνες δεν τον φοβίζουν πια

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει τις λύσεις απέναντι στους "μικρούς" που θα περιμένουν στην άμυνα και το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Τα συμπεράσματα είναι κοινά για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο 3-0 επί της Ξάνθης: πιο παραγωγικός, πιο δημιουργικός, πιο ποιοτικός. Πράγματι, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έδειξε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ότι φέτος έχει τους τρόπους για να κάνει αυτά που πρέπει, ώστε να υποτάσσει αντιπάλους που θα την αντιμετωπίζουν κλειστά και χαμηλά στο γήπεδο.

Το Sport24.grκαταγράφει τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο γήπεδο και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να βρει λύσεις απέναντι στην Ξάνθη. Είναι αρκετά αυτά που δούλεψαν σωστά και ο Γιώργος Δώνης έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος...

* Η παρουσία ενός ικανού οργανωτή. Ο Γκίας Ζαχίντ έχει την κάθετη πάσα και προσφέρει το απρόβλεπτο στην επίθεση χάρη στις επινοήσεις του. Ο Νορβηγός ήταν το κομμάτι που έλειπε από το πράσινο παζλ.

* Ο εξτρέμ που πατάει περιοχή. Ο Δημήτρης Κολοβός έπαιζε κοντά στον Μακέντα, έδινε στήριγμα και δημιουργούσε με τις ατομικές ενέργειες του. Ο Κολοβός έχει το γκολ και θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

* Το "εννιάρι" ήταν αποτελεσματικό. Η αποδοτικότητα του Φεντερίκο Μακέντα είναι στοίχημα, διότι δεν είναι σκόρερ. Με την Ξάνθη είχε βοήθειες, ξεμαρκαρίστηκε και εκτέλεσε σωστά. Η συνέχεια θα φανεί σύντομα...

* Η ασφάλεια στη μεσαία γραμμή. Κουρμπέλης και Δώνης συνεργάστηκαν άψογα, έβγαλαν κλεψίματα και κυκλοφόρησαν τη μπάλα, επιτρέποντας στην ομάδα να επιτεθεί. Χρειάζονται εναλλακτικές για τη σεζόν.

* Οι ακραίοι μπακ έπαιξαν ψηλά. Οι Ινσούα και Γιόχανσον αξιοποίησαν την νωθρότητα της Ξάνθης και πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση. Αποκορύφωμα το δεύτερο γκολ, που προήλθε από δική τους συνεργασία.

* "Έδεσε" το αμυντικό δίδυμο. Οι Πούγγουρας και Νούνες συνεργάστηκαν σωστά, εξουδετέρωσαν τις όποιες απειλές και ανέβαιναν ψηλά. Ο ένας έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από τον άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται.

* Η διάθεση του Γιοάν Μολό. Ο Γάλλος χρειάζεται δουλειά στη φυσική κατάσταση, αλλά έδειξε πως διακρίνεται σε κάτι που έλειψε, το "ένας με έναν". Η άνοδος του θα ανεβάσει όλη την επιθετική λειτουργία.

* Με την επιστροφή του Μπουζούκη, την πλήρη ενσωμάτωση των Μολό και Μπεκ και την προσθήκη ενός "φουνταριστού" και ενός αμυντικού χαφ, ο Δώνης θα έχει ακόμα περισσότερες επιλογές μεσοεπιθετικά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ