ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι εντολές του Δώνη για την άμυνα

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης προσπαθεί να οργανώσει στην εντέλεια την ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ώστε να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να σκοράρει στο ντέρμπι. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ένα ντέρμπι των αιωνίων είναι εκ των πραγμάτων απρόβλεπτο, αλλά οι δύο αντίπαλοι δεν αρχίζουν από την ίδια αφετηρία. Φέτος, ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός και υπερτερεί στις περισσότερες κατηγορίες, επομένως ο Παναθηναϊκός πρέπει πρωτίστως να είναι αξιόπιστος στην άμυνα, ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Δώνης αντιλαμβάνεται απόλυτα τις ιδιαιτερότητες της κυριακάτικης αναμέτρησης και έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού έχει εστιάσει στους τομείς που θεωρεί ότι η ομάδα του κινδυνεύει και έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες του για να βρει λύσεις. Οι «πράσινοι» έχουν λάβει ειδικές οδηγίες και το Sport24.gr τις καταγράφει...

* Στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Δώνης δούλεψε πολύ στις στατικές φάσεις. Είναι ένας τομέας που ο Παναθηναϊκός υστερεί, αλλά εναντίον της ΑΕΚ λειτούργησε σωστά και δεν απειλήθηκε. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες ικανούς στον αέρα, όπως οι Σισέ, Μεριά και Μπουχαλάκης και θα χρειαστεί προσοχή για την εξουδετέρωση τους. Αν ο Χασάν δεν αγωνιστεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει έναν «πονοκέφαλο» λιγότερο.

* Ο φετινός Φορτούνης δεν περιορίζεται εύκολα. Διότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, κινείται παντού για να οργανώσει, ενώ επιστρέφει ακόμα και χαμηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού για να πάρει μπάλα. Όπως συνέβη στο ματς με τον Άρη, στο οποίο το πρώτο γκολ άρχισε από δική του προσπάθεια. Ο Κουρμπέλης θα επιτηρεί τον Φορτούνη όταν πλησιάζει στην περιοχή του Διούδη, ενώ σε πιο μακρινούς χώρους θα τον ακολουθεί πιο στενά ο Κάτσε.

* Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στις πτέρυγες, όπου σχηματίζονται ποιοτικά δίδυμα. Ο Ομάρ δεξιά και ο Κούτρης αριστερά είναι πλάγιοι μπακ που έχουν πολλά ανεβάσματα, ενώ οι Ποντένσε και Μασούρας, που έχουν το προβάδισμα για βασικοί, είναι δύο επικίνδυνοι εξτρέμ. Στην δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού οι Κουλιμπαλί και Γιόχανσον θα αναλάβουν να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους, ενώ στην αριστερή πλευρά ο Ινσούα περιμένει να μάθει τον μπροστινό του, που θα έχουν το αντίστοιχο έργο.

* Με δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποιεί έναν επιθετικό περιοχής, ο Κουλιμπαλί παρότι θα αρχίσει ως δεξιός στόπερ, θα βοηθά περισσότερο τον Γιόχανσον. Επομένως, οι Κολοβέτσιος και Οικονόμου θα έχουν το νου τους στον προωθημένο του Ολυμπιακού, με τον πρώτο να λειτουργεί ως «σκούπα» και τον δεύτερο να βγαίνει πάνω στον αντίπαλο.

* Η οδηγία του Δώνη στους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι να μην επιτρέπουν τα ελεύθερα σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Διούδη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση και ο προπονητής του Τριφυλλιού θέλει να το αποφύγει, όσο αυτό είναι εφικτό.

* Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να πατήσουν περιοχή και να σκοράρουν. Είτε πρόκειται για τους εξτρέμ του, όπως ο Μασούρας και ο Ποντένσε, είτε για τους χαφ του, όπως ο Φορτούνης και ο Μπουχαλάκης. Σε αυτό το κομμάτι, οι «πράσινοι» επιβάλλεται να είναι συγκεντρωμένοι, ώστε να αντιλαμβάνονται την κίνηση των «κόκκινων» και να αντιδρούν εγκαίρως.

* Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει αρκετούς βαθμούς στη σεζόν από ατομικά λάθη. Ο Δώνης το επαναλαμβάνει καθημερινά στους παίκτες του και ζητά να αποφύγουν τα ρίσκα στις επιλογές τους, ειδικά στο ντέρμπι. Αυτό σημαίνει απαγορευτικό στις τρίπλες και στις πάσες σε επικίνδυνους χώρους, που θα προκαλέσουν αντεπιθέσεις ή τετ-α-τετ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο για σφάλματα και πρέπει να τα εξαλείψει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ