ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι απουσίες περιορίζουν τις επιλογές

Παναθηναϊκός: Οι απουσίες περιορίζουν τις επιλογές

Ο Γιώργος Δώνης έχει ελλείψεις στο μεσοαμυντικό κομμάτι και είναι αναγκασμένος να προσαρμόσει την τακτική του Παναθηναϊκού.

Μετ' εμποδίων εξελίσσεται η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι της Δευτέρας (21/1, 19:00) με τη Λαμία. Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν την τακτική τους έχοντας ελλείψεις στο μεσοαμυντικό κομμάτι, αφού δεν υπολογίζουν τέσσερις παίκτες.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, ο Εμάνουελ Ινσούα θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών (ανεξάρτητα από τον τραυματισμό του), ο Πούγγουρας δεν έχει αποθεραπευτεί από το οίδημα στο δεξί τετρακέφαλο και ο Κουλιμπαλί έχει καταπονηθεί από τα έντονα συμπτώματα της ίωσης. Τουλάχιστον, είναι διαθέσιμοι οι Κολοβέτσιος και Κάτσε, που δεν ταλαιπωρήθηκαν πολύ από την ασθένεια.

Ο Δώνης προσανατολίζει να διατηρήσει τους τέσσερις στην άμυνα, απόρροια και των απουσιών. Ο Διούδης δεν... κουνιέται από την εστία, οι Κολοβέτσιος και Μαυρομάτης θα είναι οι δύο στόπερ, ο Γιόχανσον ο δεξιός μπακ και ο Χατζηθεοδωρίδης ο αριστερός μπακ.

Περαιτέρω, ο Δώνης έχει δύο επιλογές: Να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς χαφ, για να "θωρακίσει" τα μετόπισθεν ή να τοποθετήσει δεύτερο επιθετικό για να μεταφέρει πίεση στη Λαμία. Κάθε μία από τις σκέψεις του "τραίνου" έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

Στο πρώτο ενδεχόμενο, οι Κάτσε, Χρήστος Δώνης και Τζανδάρης αναμένεται να παίξουν στη μεσαία γραμμή, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα καλύψουν τα άκρα της επίθεσης και ο Μακέντα θα είναι ο μοναδικός προωθημένος σε διάταξη 4-3-3.

Στο δεύτερο σενάριο, με σύστημα 4-4-2, οι Κάτσε και Χρήστος Δώνης θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα παίξουν στις πλευρές και ο ανεβασμένος Βέργος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μακέντα. Θεωρητικά, θέση διεκδικεί ο Καμπετσής, αλλά ο Βέργος έχει καλή απόδοση στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ