ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Βιγιαφάνες χαρίζει πάνω από 350.000 ευρώ για να γυρίσει

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Λούκας Βιγιαφάνες έχει τεράστια "κάψα" να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό που φαίνεται διατεθειμένος να χαρίσει πάνω από 350.000 ευρώ από το συμβόλαιό του για να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.

Ούτε η χθεσινή (Δευτέρα 29/06) συνάντηση του δικηγόρου του Λούκας Βιγιαφάνιες με τη διοίκηση της Μαζατλάν (πρώην Μορέλια Μονάρκας) έβγαλε τον επιθυμητό... λευκό καπνό, για την επιστροφή του Αργεντινού στον Παναθηναϊκό. Έστω και με τη μορφή μονοετούς δανεισμού, αφού εκεί έχει επικεντρωθεί η κουβέντα οριστικά, εδώ και περίπου πέντε μέρες.

Δεν βγήκε (ακόμα) συμφωνία, διότι οι Μεξικανοί θέλουν να την... ψήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους. Για να γλιτώσουν μέχρι το τελευταίο... ευρώ που μπορούν να γλιτώσουν. Μόνο που τα πράγματα πλέον μοιάζουν να έχουν πάρει πια το... δρόμο τους. Κι όσο κι αν οι "κεφαλές" της μεξικανικής ομάδας, άρχισαν και στο χθεσινό ραντεβού διάφορα "κολπάκια" και "ήξεις-αφίξεις", για να πληρώσουν αυτά που θέλουν και με τον τρόπο που θέλουν, η σημερινή (Τρίτη 30/06) νέα συνάντηση των δύο πλευρών στα γραφεία των ιδιοκτητών της ομάδας στη Μορέλια, δεν αποκλείεται να "τελειώσει" εντέλει την όλη ιστορία.

Διότι άπαντες, κατανοούν πως είναι για το συμφέρον όλων, το να προχωρήσει και να μην "τσακίσει" το deal. Ιδίως απ’ τη στιγμή που η Μαζατλάν δεν τον υπολογίζει στο ρόστερ της και θέλει να απαλλαγεί από το "850άρι" που είναι οι αποδοχές του "Βίγια", για κάθε έναν απ’ τους δύο επόμενους χρόνους συμβολαίου που έχει με τους Μεξικανούς.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για να γίνει η μεταγραφή και η μεγάλη επιστροφή, είναι και η διάθεση του ίδιου του Αργεντινού. Σαφώς "μετράει" και το πάρα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που του προσφέρουν οι "πράσινοι" -κάνοντας την υπέρβαση της... υπέρβασης, για τα οικονομικά δεδομένα στα οποία κινήθηκε ο Παναθηναϊκός την τελευταία τριετία- όμως το "κλειδί" για να φτάσει μέχρι... τέλους η όλη διαπραγμάτευση είναι η επιθυμία του Βιγιαφάνιες να γυρίσει στην Ελλάδα για το "τριφύλλι".

Η "ΚΑΨΑ" ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Και το επιβεβαιώνει και η απόφασή του να "χαρίσει" απ’ το συμβόλαιο που έχει με την Μαζατλάν, όχι... ψιλά, αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσό που μπορεί (εντέλει) να ξεπεράσει και τις 350.000€. Δηλαδή σκοπεύει να "χαρίσει" περισσότερα χρήματα κι απ’ το συμβόλαιο που θα έχει για παράδειγμα την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Φραν Βέλεθ. Τέτοια είναι η "κάψα" του για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξαναβάλει την "πράσινη" φανέλα με το "19" στην πλάτη.

Κι αν το "350άρι" ακούγεται... υπερβολικό, οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση είναι ξεκάθαροι:

-Οι απολαβές του στο Μεξικό είναι περίπου 850.000€. Εξ αυτών (για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020/21) η Μαζατλάν δεν σκοπεύει να καλύψει ούτε... Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει το όριο των 500.000€ που είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό προφορικά με τον "Βίγια", πριν πάει η κουβέντα στην προοπτική του δανεισμού, ενώ υπάρχει διάθεση απ’ την πλευρά του Αλαφούζου να καλύψει κι άλλες 100.000€, ως μέρος της "χασούρας" του Αργεντινού. Επειδή θέλει πολύ και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού να τελειώσει θετικά η συγκεκριμένη μεταγραφή. Οι υπόλοιπες 250.000€ του συμβολαίου που έχει με την Μαζατλάν, ωστόσο, θα πάνε υπέρ... πίστεως και πατρίδα. Πρώτο "ψαλίδι".

-Η Μαζατλάν οφείλει στον Βιγιαφάνες 300.000€ σε δεδουλευμένα, από τη δόση Μαΐου. Κι εκεί ωστόσο, οι Μεξικανοί αξιώνουν δεύτερο "ψαλίδι", από 100.000€ (στην καλύτερη) έως 150.000€ στη... χειρότερη για τον 29χρονο άσο. Κι εκεί ουσιαστικά έχει "σκαλώσει" προσώρας η υπόθεση.

Μαζί με το ύψος της ρήτρας που θέλουν να βάλουν οι άνθρωποι της μεξικανικής ομάδας ως buy-out το καλοκαίρι του 2021. Ρήτρα που ο Παναθηναϊκός θέλει να την κατεβάσει ακόμα πιο "χαμηλά".

Εδώ που έφτασε η υπόθεση, ωστόσο, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα... τσακίσει κάτι στο φινάλε. Όσο κι αν με τους Μεξικανούς δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Το παρασκήνιο της επιστροφής Εμμανουηλίδη
Παναθηναϊκός: Επιστρέφει άμεσα ο Εμμανουηλίδης
Παναθηναϊκός: Έφυγε δακρυσμένος ο Χρήστος Δώνης
Παναθηναϊκός: Χωρίς ψηφοδέλτιο ο Ερασιτέχνης, αναβολή για 7 Ιουλίου
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ