ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα δεν έχει αφήσει το πρότζεκτ Ανουάρ

Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα δεν έχει αφήσει το πρότζεκτ Ανουάρ
EUROKINISSI

Η καταλυτική παρουσία του Ισπανομαροκινού στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η κουβέντα του Ρόκα με τη Βαγιαδολίδ και το ανοικτό παραθυράκι για επέκταση του δανεισμού του στις αρχές Αυγούστου, εφόσον δεν βρει χώρο στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας

Ο Κολοβέτσιος ήταν συγκλονιστικός, επιβεβαιώνοντας σε απόλυτο βαθμό τον (άτυπο) τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού στην έως τώρα σειρά των playoffs.

Ο Αλεξανδρόπουλος εντυπωσίασε στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του με τους "μεγάλους", όντας πολύ σοβαρός, μαχητικός κι απόλυτα πειθαρχημένος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε, από το 15’ και μετά, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του (αν όχι το καλύτερό του) με το "τριφύλλι".

Ωστόσο, ο πλέον επιδραστικός και καθοριστικός παίκτης του Παναθηναϊκού στο χθεσινοβραδινό (Κυριακή 05/07) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (0-0) ήταν μακράν -του δευτέρου- ο Ανουάρ Τουχαμί.

Ο Ισπανομαροκινός μέσος ήταν ένα απίστευτο "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού", "έφαγε" όλο το γήπεδο από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, έκλεψε κι έκοψε αμέτρητες μπάλες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έφαγε "ξύλο" και πρωταγωνίστησε στις δύο φάσεις που ξεσήκωσαν τους "πράσινους" κατά του Κομίνη. Στο 41’ ο Μπα τον πάτησε από πίσω, αλλά δεν αντίκρισε ποτέ τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή από τη Θεσπρωτία και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Βαλμπουενά πάτησε πρώτος το πόδι του Ανουάρ κι έπεσε κι ο Κομίνης (κάνοντας χρήση και του VAR!) έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Η παρουσία του 25χρονου μέσου στο clasico ήταν υπέρ-πολύτιμη για το "τριφύλλι", μα στο μυαλό ήρθε αμέσως η σκέψη πως όλο αυτό θα έχει σύντομα ημερομηνία... λήξης, καθότι το βράδυ της 19ης Ιουλίου, μετά το ματς με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και το φινάλε των playoffs, ο Ανουάρ θα επιστρέψει στην Ισπανία και τη Βαγιαδολίδ. Εκτός εάν...

Εκτός εάν, υπάρξει ανατροπή των δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Διότι στο δικό του πλάνο ο Τσάβι Ρόκα δεν έχει εγκαταλείψει το πρότζεκτ "Ανουάρ" και την προοπτική παραμονής του στο "τριφύλλι" (και) την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με επέκταση του δανεισμού του από την ισπανική ομάδα.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ Ο ΙΣΠΑΝΟΜΑΡΟΚΙΝΟΣ

Στο σχεδιασμό που έκανε ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έβαλαν μία σταθερά: "Δεν θα πάμε για δανεικούς, παρά μόνο σε "ιδιαίτερες" περιπτώσεις, όπου θα είναι εφικτό να μπει μία εφικτή οψιόν αγοράς".

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες (μέχρι ένα σημείο) ήταν η πρώτη "εξαίρεση", που κι αυτή στην πορεία (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) "ανατράπηκε", καθώς ο Παναθηναϊκός του ξεκαθάρισε πως τον θέλει σαν "ελεύθερο" από τη Μαζατλάν.

Ο Ανουάρ ωστόσο, είναι η απόλυτη "εξαίρεση" στον κανόνα. Κι αν καταστεί εφικτό, ο Ρόκα θα κινηθεί με... χίλια για να ανανεώσει το δανεισμό του, αν κι όλα εξαρτώνται από τη Βαγιαδολίδ. Τα "σημάδια" ωστόσο, είναι αρκετά πιο "ενθαρρυντικά" πλέον και φάνηκε αυτό κι από την ευρύτερη κουβέντα που έκανε προ ημερών με τον ισπανικό σύλλογο, όταν συμφωνήθηκε να επεκτείνει τον δανεισμό του 25χρονου μέσου στον Παναθηναϊκό για λίγες μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των playoffs.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Στη συζήτηση του 46χρονου τεχνικού διευθυντή με τη Βαγιαδολίδ, ζητήθηκε από τους Ισπανούς, εφόσον κρίνουν ότι δεν "χωράει" ο Ανουάρ στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, να επιστρέψει ως δανεικός για ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό. Διότι στο "τριφύλλι" θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα μπορέσει να ανεβάσει την αγοραστική του αξία, τραβώντας το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Κάτι που βλέπει θετικά ως ένα βαθμό και η Βαγιαδολίδ.

Μετά το τέλος των playoffs ο Ανουάρ θα γυρίσει στην Ισπανία και θα έχει μία πρώτη κουβέντα με τον προπονητή του για το μέλλον του στην ομάδα. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως στον πρώτο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, η Βαγιαδολίδ έχει «τσεκάρει» δύο... κουτάκια στα χαφ, όσον αφορά το κομμάτι που θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση. Κάτι που (και) οι "πράσινοι"... εύχονται να συμβεί, διότι αυτομάτως θα περιοριστεί ο "χώρος" για τον Ανουάρ και θα ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψει ως δανεικός.

Ο ίδιος δεν είναι διόλου αρνητικός να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό, όμως σε πρώτο πλάνο το μυαλό του είναι στην Ισπανία. Εάν όμως δεν βρει θέση στο ρόστερ της Βαγιαδολίδ, θα ήθελε να παραμείνει «πράσινος» για ακόμη μία χρονιά. Κάτι που γνωρίζει καλά κι ο Ρόκα και θα περιμένει πλέον τις (μεταγραφικές) εξελίξεις της ισπανικής ομάδας, για να δει αν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να "επανέλθει" για τον Ανουάρ. Εκτιμώντας πως (το αργότερο) ως τις αρχές Αυγούστου θα έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ