ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Πιεμπονγκσάντ και το έλλειμμα στη Μουσκρόν

ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI

Η Μουσκρόν ανακοίνωσε παθητικό στον προϋπολογισμό και προκηρύσσει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, για να βάλει λεφτά ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ουσιαστικά, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θεωρείται "καμένο χαρτί" στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από τον άμεσα ενδιαφερόμενο Γιάννη Αλαφούζο μέχρι τον τελευταίο οπαδό του Τριφυλλιού. Τυπικά, όμως, ο Ταϊλανδός παραμένει στο... κόλπο, όσο ισχύει το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 6 Οκτωβρίου με τον εφοπλιστή.

Στο μεταξύ, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ καλείται να αντιμετωπίσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Μουσκρόν. Η διοίκηση της βελγικής ομάδας ανακοίνωσε άνοιγμα 1,36 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2017 - 2018, αφού τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα έξοδα.

Η ανακοίνωση της Μουσκρόν αναφέρει ότι "τα οικονομικά αποτελέσματα εξηγούνται από το αυξημένο μισθολογικό κόστος και τις ενέργειες για να εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου".

Είναι σαφές ότι η Μουσκρόν χρειάζεται κεφάλαια, όχι απλά για να ενισχυθεί τον Ιανουάριο και να παλέψει για την παραμονή της (προτελευταία στη βαθμολογία), αλλά και για μην καταγράψει παθητικό στον ισολογισμό της, εν όψει της αδειοδότησης από την ποδοσφαιρικό ομοσπονδία.

Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι θα προκηρυχθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 7,85 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου ο Πιεμπονγκσάντ να παράσχει χρηματοδότηση. Τουλάχιστον, αυτή είναι η προσδοκία της διοίκησης...

Ακόμα ένα περίεργο γεγονός είναι ότι η Μουσκρόν εμφανίζεται να χρωστάει στον μεγαλομέτοχο της, την off-shore εταιρία Bogo Limited, συμφερόντων του Πιεμπονγκσάντ. Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι "το υψηλό χρέος προς τον βασικό μέτοχο δεν θα επηρεάσει την επιβίωση της ομάδας".

Λίγο καιρό πριν, ο νυν πρόεδρος της Μουσκρόν Πατρίκ Ντεκλέρκ είχε υποστηρίξει ότι ο Πιεμπονγκσάντ δεν είχε διαθέσει χρήματα για την ομάδα, εκτός από την παροχή εγγυητικής επιστολής για την αδειοδότηση...

Η κατάσταση εξελίσσεται όλο και πιο δύσκολα για τη Μουσκρόν, από την ημέρα που πέρασε στην κυριότητα του Πιεμπονγκσάντ. Παρά τις εξαγγελίες του Ταϊλανδού τον προηγούμενο Μάιο, το ρόστερ αποδυναμώθηκε, το μπάτζετ μειώθηκε, η ομάδα προβάλλει ως ακλόνητο φαβορί για υποβιβασμό και από τον Νοέμβριο, τελεί υπό έρευνα από τη Γενική Εισαγγελία των Βρυξελλών για εικονική μεταβίβαση μετοχών από τον Ζάχαβι, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ