ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ουάρντα και η σχέση με τον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει τον Αιγύπτιο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αμρ Ουάρντα και το Sport24.gr θέτει την υπόθεση στη σωστή της βάση.

Ο Αμρ Ουάρντα δεν θα συνεχίσει στο Περιστέρι, δεν θα μείνει στην Τούμπα και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά. Άρα, η σύνδεση ήταν θέμα χρόνου και πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) από μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Ποδοσφαιρικά, προφανώς ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης αναγνωρίζουν την αξία του Ουάρντα. Πρόκειται για έναν από τους πιο ικανούς μεσοεπιθετικούς του πρωταθλήματος. Αντίστοιχα, όλοι ξέρουν την ιδιόρρυθμη ιδιοσυγκρασία του Αιγύπτιου και πόσο δύσκολος είναι στη διαχείριση του. Άλλωστε, ο χαρακτήρας του Ουάρντα είναι ο ανασταλτικός παράγοντας για την "εκτόξευση" της καριέρας του.

Αν ο Ουάρντα κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά, τότε ο Νταμπίζας και ο Δώνης ίσως να τον σκέφτονταν με άλλες προϋποθέσεις. Όμως, ο Αιγύπτιος ανήκει στον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και για κάθε κίνηση του, πρέπει να πάρει έγκριση. Είναι μία παράμετρος που διαφοροποιεί σημαντικά τα δεδομένα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΕ

Στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ συνεργάστηκαν σε αρκετές υποθέσεις. Στην Τούμπα ενδιαφέρθηκαν για τους Ροντρίγκο Μολέντο και Δημήτρη Κουρμπέλη, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδόθηκαν. Αντίθετα, οι Εργκούς Κάτσε και Γιάννης Μυστακίδης κατέληξαν ως δανεικοί στο "Γεώργιος Καλαφάτης" για να βρουν ευκαιρίες, ενώ ο Αχιλλέας Πούγγουρας κατηφόρισε στην Αθήνα ως ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος.

Όμως, οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί... Στην πρόσφατη προσέγγιση του Νίκου Νταμπίζα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την επέκταση του δανεισμού του Κάτσε, οι δεύτεροι προέβαλλαν άλλες απαιτήσεις. Συγκεκριμένα, ζήτησαν ο Παναθηναϊκός να πληρώσει το σύνολο των αποδοχών του Αλβανού αμυντικού χαφ και ότι το ήμισυ – όπως συμφώνησαν πέρυσι - καθώς και την καταβολή ενός συμβολικού ενοικίου. Οι "πράσινοι" αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στο ζήτημα και ο Κάτσε αποχώρησε από το Κορωπί.

Επιπλέον, ο Ουάρντα δεν έχει λόγο να βιαστεί για τις αποφάσεις του. Θα πάρει μέρος στο Κόπα Άφρικα του 2019 με την Αίγυπτο και ελπίζει ότι θα ανεβάσει τις μετοχές του. Μία καλή παρουσία στη διοργάνωση θα ωφελήσει τον ποδοσφαιριστή και τον ΠΑΟΚ, αφού θα προσελκύσει μνηστήρες και η τιμή του Ουάρντα θα αυξηθεί σημαντικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο Ουάρντα εντάσσεται σε μία ανάλογη κατηγορία με τον Κάτσε. Το συμβόλαιο του Αιγύπτιου, όπως και του Αλβανού, λήγε τον Ιούνιο του 2020 και ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να τον παραχωρήσει με μεταγραφή ή έστω δανεικό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να συζητήσει μία τέτοια προοπτική. Ούτε καν να καλύψει το σύνολο των αποδοχών του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Επιπροσθέτως, ο Νταμπίζας είναι αντίθετος στους μονοετείς δανεισμούς. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού προτιμά να εξελίξει τους δικούς του μικρούς, παρά να βελτιώσει έναν παίκτη για χάρη άλλης ομάδας. Μόνο ένας δανεικός με διετή ορίζοντα θα ενδιέφερε τον Νταμπίζα. Για να συμβεί αυτό, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ουάρντα, αλλά είναι αμφίβολο ότι έχει τέτοια διάθεση.

Ανάλογες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στον ΠΑΟΚ και ίσως να προταθούν στον Παναθηναϊκό. Από τον παλιό γνώριμο Γιάννη Μυστακίδη, μέχρι τον Κώστα Χαρίση, διότι αρκετοί δεν έχουν μέλλον στην Τούμπα και φαντάζουν δελεαστικοί για τον Γιώργο Δώνη. Ομοίως με τον Ουάρντα, ο Παναθηναϊκός θα ενδιαφερόταν για κάποιο μόνο ως ελεύθερος ή για δανεισμό με μακρόχρονη διάρκεια. Φυσικά, και να μπορεί να τον πληρώσει, γιατί το μπάτζετ του Τριφυλλιού δεν είναι απεριόριστο...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ