ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Νούνες έχει περισσότερα πλεονεκτήματα

Joao Nunes of Portugal, right, and Stanisa Mandic of Serbia vie for the ball during their U19 European Championship soccer match in Pancho Arena in Felcsut, 41 kms southwest of Budapest, Hungary, Monday, July 28, 2014. (AP Photo/MTI, Tibor Illyes)
Joao Nunes of Portugal, right, and Stanisa Mandic of Serbia vie for the ball during their U19 European Championship soccer match in Pancho Arena in Felcsut, 41 kms southwest of Budapest, Hungary, Monday, July 28, 2014. (AP Photo/MTI, Tibor Illyes) AP PHOTO/MTI, TIBOR ILLYES

Ο Ζοάο Νούνες φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στον σχεδιασμό του Νίκου Νταμπίζα, συγκριτικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. ΤοSport24.grεξηγεί.

Ο Ζοάο Νούνες είναι αυτός ο οποίος κερδίζει περισσότερους πόντους στο μυαλό του Νίκου Νταμπίζα, συγκριτικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Προς το παρόν, οι δύο παίκτες "μονομαχούν" για το ποιος θα ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αφού ο Νταμπίζας δεν θα γεμίσει τις δύο διαθέσιμες θέσεις από τώρα.

Το Sport24.grεξήγησε ότι ο Νταμπίζας ψάχνει έναν έμπειρο στόπερ, ο οποίος θα ανεβάσει τον ποιοτικό δείκτη των μετόπισθεν. Αυτές τις προδιαγραφές δεν τις πληροί κανένας από τους Σένκεφελντ και Νούνες, οι οποίοι θεωρούνται εναλλακτικές επιλογές. Όμως, ο Δώνης χρειάζεται άμεσα έναν παίκτη για την άμυνα.

Ο Νούνες παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα συγκριτικά με τον Σένκεφελντ. Καταρχάς, ο Πορτογάλος στόπερ είναι νεότερος σε ηλικία (23 αντί για 27) από τον Ολλανδό (άρα με πιθανή μεταπωλητική αξία), προέρχεται από σεζόν με πολλές συμμετοχές, δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό τραυματισμό και αγωνίζεται στην Ευρώπη, έστω και στο υποβαθμισμένο πολωνικό πρωτάθλημα.

Κατά δεύτερον, ο Νούνες εκτός από το κέντρο της άμυνας, καλύπτει και άλλες θέσεις. Υπό προϋποθέσεις, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ - όπου ο μόνος έμπειρος είναι ο Γιόχανσον - και ως αμυντικός χαφ. Κατά συνέπεια, ο Νούνες έχει τα χαρακτηριστικά να αναπληρώσει την απώλεια του Κουλιμπαλί.

Κατά τρίτον, ο Νούνες έχει χαμηλότερο κασέ από τον Σένκεφελντ. Ο Πορτογάλος αμείβεται με περίπου 170.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Ολλανδός έπαιρνε στην Αυστραλία κοντά στις 250.000 ευρώ. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά στον μνημονιακό Παναθηναϊκός ο Νταμπίζας εξοικονομεί και το τελευταίο ευρώ. Επομένως, τα χρήματα που θα γλυτώσει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκό, θα τα διαθέσει για τον βασικό στόπερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ