ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο νέος στόπερ αλλάζει τα δεδομένα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο παίκτης που θα προστεθεί στο κέντρο της άμυνας θα δώσει τα στοιχεία που λείπουν από τον Παναθηναϊκό και θα βοηθήσει στη βελτίωση του Μαυρομάτη και του Πούγγουρα. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η φετινή σεζόν ήταν μεταβατική για τον Παναθηναϊκό σε ό,τι αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γιώργος Δώνης τσέκαρε το ρόστερ, έβγαλε τα συμπεράσματα του και έχει εισηγηθεί στον Νίκο Νταμπίζα τις ανάγκες για την ενίσχυση.

Ο σκοπός είναι να προστεθούν έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες σε κάθε γραμμή, ώστε να αναβαθμιστεί η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει για να ανέβει επίπεδο και ταυτόχρονα, οι νεαροί θα βελτιωθούν και θα εξελιχθούν πιο ομαλά μέσα από τη συνολική πρόοδο.

Αυτό θα συμβεί και στην αμυντική γραμμή. Ο Νίκος Νταμπίζας αναζητά έναν στόπερ, ο οποίος θα δώσει τα στοιχεία που λείπουν (ύψος, δύναμη, όγκος) και παράλληλα, θα συμβάλλει στην ανάδειξη του Φάνη Μαυρομάτη και του Αχιλλέα Πούγγουρα.

Ο Τόνι Σούνιτς έχει τις προδιαγραφές για να ενταχθεί σε αυτό το σκεπτικό. Έχει παραστάσεις από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι διεθνής με τη Βοσνία, διαθέτει τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο Δώνης και μοιάζει με το κομμάτι που θα συμπληρώσει το παζλ στα μετόπισθεν.

Φυσικά, ο 30χρονος αμυντικός δεν είναι ο μόνος στη λίστα του Νταμπίζα. Ωστόσο, ο Βόσνιος ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ που έχει θέσει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και συγχρόνως, το κασέ του κινείται εντός των ορίων της πολιτικής λιτότητας.

Με την προσθήκη του Σούνιτς (ή του αντίστοιχου παίκτη, μιας και δεν υπάρχει βιασύνη για μεταγραφή), ο Δώνης θα έχει μία δυνατή τετράδα για το κέντρο της άμυνας. Ο νεοαποκτηθείς και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος θα είναι το βασικό δίδυμο και οι Μαυρομάτης, Πούγγουρας οι δύο εναλλακτικές επιλογές.

Επίσης, υπάρχουν εκκρεμότητες με τους Βαγγέλη Οικονόμου, Νώντα Παντελάκη και Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2020, ο δεύτερος έως τον Ιούνιο του 2021 και ο Αφρικανός μένει ελεύθερος, αλλά δεν έχει δώσει οριστική απάντηση στην πρόταση ανανέωσης. Προφανώς, δεν πρόκειται να μείνουν όλοι... Ωστόσο, ο Δώνης θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τον σχηματισμό του όπως κρίνει απαραίτητο.

Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός έχει σε πρώτο πλάνο την αξιοποίηση της ακαδημίας του και δεν θα επαναλάβει τις υπερβάσεις στο μπάτζετ. Όμως, όπως αποδείχτηκε περίτρανα φέτος, για να αποδώσουν στο μάξιμουμ οι μικροί χρειάζονται στηρίγματα από ποιοτικούς συμπαίκτες. Αυτό το μείγμα σκοπεύουν να δημιουργήσουν το καλοκαίρι ο Νταμπίζας και ο Δώνης με λίγες και καλές μεταγραφές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ