ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μολό γουστάρει και το δείχνει

ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Molo, panathinaikos (eurokinissi) MOLO, PANATHINAIKOS (EUROKINISSI)

Ο Γιοάν Μολό αισθάνεται πολύ άνετα στον Παναθηναϊκό και το αποδεικνύει στην καθημερινότητα του. Η ψυχολογία για τον ίδιο είναι το "Α και το Ω". Το Sport24.gr εξηγεί.

Εκείνοι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Γιοάν Μολό και τον γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν το εξής: «Είναι σημαντικό να αισθανθεί ασφάλεια στο περιβάλλον που δουλεύει και να νιώθει σημαντικός».

Το "κλειδί" που… ξεκλειδώνει τον Γάλλο επιθετικό που έχει περάσει πολλά στην καριέρα του είναι ψυχολογικό. Όταν ο Μολό δεν ανησυχεί και έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή, τότε στον αγωνιστικό χώρο κάνει τη διαφορά. Αν ο 30χρονος εξτρέμ πιστέψει ότι δεν τον υπολογίζουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα…

Σαφώς, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης έχουν μάθει εκ των προτέρων τις ιδιοτροπίες του Μολό και έκριναν ότι αξίζει το ρίσκο. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του Παναθηναϊκού συζήτησαν διεξοδικά με τον Μολό και πείστηκαν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τον ποδοσφαιριστή στο πλαίσιο του σχεδίου τους. Διότι με αγωνιστικά κριτήρια, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν άντεχε οικονομικά να αγοράσει έναν παίκτη με τις προδιαγραφές του Γάλλου εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα, ο Μολό δείχνει με απλές μικρές καθημερινές κινήσεις ότι οι πρώτες μέρες του στον Παναθηναϊκό κυλούν ιδανικά. Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, στις οποίες ο Γάλλος εξέπεμψε αυτοπεποίθηση, ο ποδοσφαιριστής έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του και επιθυμεί να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του Νταμπίζα και του Δώνη.

ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΡΩΤΑΡΗ

Καταρχάς, ο Μολό επισήμανε στον Δώνη από την μέρα που τέθηκε υπό τις οδηγίες του, ότι θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Σάββατο 24 Αυγούστου. Ο Γάλλος όχι απλά το ανέφερε, αλλά το προσπαθεί δουλεύοντας καθημερινά αρκετές ώρες στο γυμναστήριο, με εξτρά πρόγραμμα εκτός από τις προπονήσεις της ομάδας. Ο Δώνης έχει να λέει για την διάθεση του Μολό, ο οποίος λειτουργεί με κίνητρο… πρωτάρη και όχι ενός παίκτη με σημαντική καριέρα.

Επίσης, ο Μολό γουστάρει που φοράει τα πράσινα και το δείχνει. Με καθημερινές αναρτήσεις στο προφίλ του στο Instagram, ο Μολό φωτογραφίζεται με τις φόρμες του Παναθηναϊκού, ποστάρει Τριφύλλια και εκφράζει την ετοιμότητα του να βοηθήσει. Εννοείται πως με τα social media κανένας δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά με τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί ο Μολό, απηχούν τη συναισθηματική του κατάσταση.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ωστόσο, το πιο ενδεικτικό περιστατικό για το πόσο ζεστά έχει πάρει ο Μολό την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, συνέβη στο φιλικό του Σαββάτου (10/8) με τη Μπεσίκτας. Όταν ο Νταμπίζας έκανε την τελική συζήτηση με τον Μολό, του εξήγησε ότι «στα αποδυτήρια επικρατεί οικογενειακό κλίμα και δεν υπάρχει χώρος για βεντετισμούς. Εάν σκοπεύεις να έχεις τέτοια συμπεριφορά, τότε δεν χρειάζεται να συνεργαστούμε». Τότε, ο Γάλλος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση και θα το αποδείξει στο γήπεδο.

Προτού περάσει ένας μήνας, ο Μολό έκανε πράξη τα λεγόμενα του. Στο 61’ του σαββατιάτικου φιλικού ο Γιώργος Δώνης πέρασε τον Μολό στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Ο Μολό μπήκε στο γήπεδο από την κεντρική γραμμή, όπου στέκεται ο τέταρτος διαιτητής, ενώ ο Χατζηγιοβάνης για να μην χαθεί χρόνος, αποχώρησε από άλλο σημείο.

Τότε, ο Μολό έτρεξε να προλάβει τον Χατζηγιοβάνη και του έδωσε με θέρμη το χέρι του. Σε πολλούς ίσως να μην προξένησε εντύπωση μία ασήμαντη χειρονομία, όμως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που αποτυπώνουν τη διάθεση του Γάλλου επιθετικού…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ