ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μολό έπεισε τον Νταμπίζα

Monaco's Yohan Mollo of France, left, vies for the ball with Lyon's Anthony Reveillere of France, right, during their French League One soccer match, in Monaco stadium, Sunday, Dec. 20, 2009. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Monaco's Yohan Mollo of France, left, vies for the ball with Lyon's Anthony Reveillere of France, right, during their French League One soccer match, in Monaco stadium, Sunday, Dec. 20, 2009. (AP Photo/Lionel Cironneau) ASSOCIATED PRESS

ΤοSport24.grεξηγεί ποιες ήταν οι κινήσεις του Γιοάν Μολό που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τους ενδοιασμούς του Νίκου Νταμπίζα.

Ο Νίκος Νταμπίζας κινήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και συμφώνησε προφορικά με τον Γιοάν Μολό. Η συμφωνία με τον Γάλλο εξτρέμ προκάλεσε έκπληξη, αφού όλοι είχαν την αίσθηση ότι ο ποδοσφαιριστής δεν απασχολούσε άλλο τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Ο Μολό είχε έρθει στην Αθήνα με τον ατζέντη του το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιουλίου και συναντήθηκε με τον Νταμπίζα. Ήταν τόσο έντονη η επιθυμία του Μολό να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, που μπήκε στη διαδικασία να ταξιδέψει στην Ελλάδα, χωρίς να έχει εγγύηση ότι θα υπογράψει συμβόλαιο.

Αυτό ήταν που μέτρησε περισσότερο στην απόφαση του Νταμπίζα, προκειμένου να ξεπεράσει τους δισταγμούς του για το χαρακτήρα και το παρελθόν του Μολό: η θέληση του να φορέσει τα πράσινα. Όλο αυτό το διάστημα, ο Γάλλος έκανε ότι εξαρτιόταν από εκείνον για να πείσει τον Νταμπίζα.

Ο Μολό επαναλάμβανε διαρκώς στον Νταμπίζα ότι βλέπει τον Παναθηναϊκό ως την ευκαιρία του για να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. Ο Μολό μοιάζει να έχει το κίνητρο για την ολική επαναφορά του και αυτό το εκτίμησε ο Νταμπίζας πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Βέβαια, είναι προφανές από το βιογραφικό του Μολό ότι στα αποδυτήρια μπαίνει μία "βόμβα", αλλά ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού έκρινε ότι αξίζει το ρίσκο με βάση τα αγωνιστικά οφέλη.

Άλλωστε, προκειμένου να μην χάσει ούτε μία μέρα, ο Μολό ζήτησε να μεταβεί απ’ ευθείας στην Ολλανδία και να ενσωματωθεί με την ομάδα και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις μετά την επιστροφή στην Αθήνα, την Τρίτη 30 Ιουλίου. Αυτό ενέχει το ρίσκο του τραυματισμού για τον ποδοσφαιριστή, αφού το συμβόλαιο του δεν θα ενεργοποιηθεί πριν τον εξετάσει το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του Μολό και την προσπάθεια που κατέβαλλε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ο Νταμπίζας σε συνεννόηση με τον Δώνη έκανε την τελική κίνηση του και συμφώνησε με τον 30χρονο επιθετικό. Ο Μολό θα ανήκει στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δύο χρόνια και σύντομα θα φανεί εάν θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη των "πράσινων".

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ