ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα άρχισε φουριόζος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΓΙΑΞ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τρία γκολ εναντίον του Άγιαξ και της Φέγενορντ, ο Φεντερίκο Μακέντα πείθει ότι φέτος μπορεί να εξελιχτεί στο επιθετικό στήριγμα του Παναθηναϊκού.

Η πρώτη σεζόν του Φεντερίκο Μακέντα με τον Παναθηναϊκό είχε τα σκαμπανεβάσματα της. Ο Μακέντα σκόραρε 11 γκολ σε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Με τον συνολικό χρόνο του να αγγίζει τις 2.262 λεπτά, σημαίνει ότι ο Ιταλός έβρισκε δίχτυα κάθε 205,6 λεπτά. Ο απολογισμός δεν κρίνεται κακός, αλλά δεν αρμόζει στο βασικό "9" του Τριφυλλιού.

Ακριβώς επειδή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το εύκολο γκολ, ο Νταμπίζας αναζητά στην αγορά έναν παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα. Από την άλλη, ο Μακέντα κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και ο Δώνης εισηγήθηκε την παραμονή του στο ρόστερ. Ο σκοπός του προπονητής του Παναθηναϊκού είναι να πλαισιώσει τον Μακέντα με έναν στράικερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να συγκροτήσουν ένα παραγωγικό δίδυμο.

Βέβαια, η παραμονή του Μακέντα τέθηκε σε αμφιβολία πριν λίγο καιρό. Το μανατζερικό γραφείο του 28χρονου στράικερ έφερε πρόταση από το Κατάρ, που ικανοποιούσε και τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο Νίκος Νταμπίζας την απέρριψε ασυζητητί, διότι το αντίτιμο για τον Παναθηναϊκό ήταν μικρό. Το ίδιο έπραξε ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού με τη δεύτερη προσφορά από την Τουρκία, λίγες μέρες αργότερα.

Ήθελε ο Μακέντα να φύγει από την Αθήνα; Είναι γεγονός ότι το οικονομικό δέλεαρ ήταν μεγάλο και ο ποδοσφαιριστής ζήτησε από τον Νταμπίζα να πει το "ναι". Ωστόσο, ο Μακέντα αντιλαμβάνεται πως λειτουργεί η αγορά και αποδέχτηκε την άρνηση του Νταμπίζα. Ο Ιταλός στράικερ και η οικογένεια του περνούν καλά στην πρωτεύουσα και δεν θα δυστυχήσουν. Ωστόσο, αυτές που μετράνε είναι οι επιδόσεις του Μακέντα στο χορτάρι...

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Ο Μακέντα έκανε μία διεξοδική συζήτηση με τον Γιώργο Δώνη στην αρχή της προετοιμασίας. Ο Μακέντα πιστεύει ότι φέτος θα είναι πολύ βελτιωμένος και ο Δώνης ασπάζεται την άποψη του. Το "πιστεύω" του Ιταλού στράικερ στηρίζεται σε μία σειρά από λόγους:

* Φέτος συμμετέχει από την αρχή της προετοιμασίας, σε αντίθεση με πέρυσι που ενσωματώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

* Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στη φιλοσοφία του Δώνη και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο.

* Έχει μάθει τους συμπαίκτες του και αυτοί γνωρίζουν την κίνηση του, άρα έχουν κώδικες συνεργασίας.

* Η ομάδα θα είναι πιο ώριμη, πιο έμπειρη και θα έχει περισσότερη ποιότητα και πιο πολλές λύσεις τη φετινή σεζόν.

Τουλάχιστον στην έναρξη της προετοιμασίας, πραγματικά ο Μακέντα δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ο Ιταλός επιθετικός έχει σκοράρει τρία γκολ στα φιλικά με τη Φέγενορντ και τον Άγιαξ, ενώ κάνει αρκετά πράγματα στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Φυσικά, το ζητούμενο για τον Μακέντα είναι να διατηρηθεί σε ανάλογο τέμπο στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Όμως, η αρχή είναι η ήμισυ του παντός...

Ο Μακέντα δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί να επανέρθει στα στάνταρ που είχε στην αρχή της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντικειμενικά, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Όμως, ο Ιταλός μπορεί να... θυμηθεί κατά ένα μεγάλο μέρος την εκδοχή του τότε εαυτού. Σίγουρα, αυτός ο οποίος θα ωφεληθεί πρώτος απ' όλους από την αναγέννηση του 28χρονου στράικερ, είναι ο Παναθηναϊκός...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ