ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κολοβέτσιος έγινε ξανά σημαντικός και βάζει δύσκολα σε Ρόκα - Πογιάτος

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κολοβέτσιος με την εξαιρετική του παρουσία του στα playoffs εντυπωσιάζει και έχει αναδειχτεί σε ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού καθοδηγώντας τους νεαρούς συμπαίκτες του εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη διαδικασία των playoffs ουσιαστικά χωρίς κίνητρο, πέρα απ' αυτό που σου δίνει η ίδια η φανέλα του τριφυλλιού, και με πολλά προβλήματα λόγω των όσων έχουν γίνει με τον Δώνη πριν την έναρξη τους αλλά και τις αποχωρήσεις των παικτών κατά τη διάρκεια τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν φροντίσει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που έχουν πάρει στα playoffs και να ξεχωρίσωουν με την παρουσία τους σε αυτή τη μίνι διαδικασία με τα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια. Νέοι παίκτες όπως ο Χριστογεώργος, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Θεοχάρης και ο Σερπέζης.

Έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως ο Ανουάρ με την καταλυτική του παρουσία στο ντέρμπι αλλά και ο Καμπετσής που δείχνει ότι άξιζε περισσότερες ευκαιρίες.

Αυτός όμως που πραγματικά έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάνει εξαιρετικά playoffs και οι εμφανίσεις του φωνάζουν πως αδικήθηκε στη διάρκεια της σεζόν είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο έμπειρος αμυντικός που στην κανονική διάρκεια έμεινε ένα κλικ πιο πίσω από το δίδυμο Πούγγουρα-Σένκεφελντ ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά έτσι ώστε όταν επανέλθει στην ενδεκάδα να μπορέσει να προσφέρει ενώ ποτέ δεν μουρμούρησε κρατώντας πάντα χαμηλά τους τόνους.

Και η ευκαιρία αυτή ήρθε στα playoffs με τον τραυματισμό του Πούγγουρα που έφερε τον Κολοβέτσιο στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Ολλανδό αμυντικό και μάλιστα ο Έλληνας διεθνής στόπερ είναι ο κορυφαίος έως τώρα του Παναθηναϊκού σε αυτή τη μίνι διαδικασία. Όχι γιατί ήταν απλα στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ εξαιρετικός, όχι γιατί ήταν καταπληκτικός κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά γιατί και στα έξι ματς ήταν εκ των κορυφαίων του τριφυλλιού.

Αγωνιστικά ήδη ο Κολοβέτσιος έχει ξεπεράσει με τα έξι 90λεπτα που έχει στα playoffs τη συνολική του παρουσία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στα playoffs έχει παίξει και στα έξι ματς ως βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας συνολικά 540 συμμετοχής.

Στην κανονική διάρκεια ο "Κόλο" είχε παίξει σε σύνολο 10 αγώνων σε 404 λεπτά και απ' αυτά τα δέκα ματς τα πέντε ήταν ως βασικός και στα τέσσερα είχε 90λεπτη παρουσία. Τόσο στα playoffs όσο και στην κανονική διάρκεια είχε πετύχει από ένα γκολ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΥ

PLAYOFFS ΜΑΤΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΚΟΛ
6 6 540 1
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΤΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΚΟΛ
10 5 404 1

Οι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Δεν είναι όμως μόνο αυτά που φαίνονται, τα λεπτά, οι συμμετοχές, τα γκολ αλλά και η εν γένει παρουσία του. Στα δύο πρώτα ματς είχε εξαιρετικά ποσοστά σε μεταβιβάσεις, κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα δείχνοντας ότι ουσιαστικά ήταν ανίκητος. Κόντρα στην ΑΕΚ για παράδειγμα κέρδισε 9/11 μονομαχίες στο έδαφος και 4/4 στον αέρα με βάση τα στατιστικά του ενώ είχε και 95% ακρίβεια στις πάσες.

Στο δεύτερο ματς με τον ΠΑΟΚ είχε 94% ακρίβεια στις πάσες 9/9 σωστές επεμβάσεις στο μισό τρίτο του Παναθηναϊκού απομακρύνοντας καθε κίνδυνο κόντρα σε Πέλκα, Άκπομ, Λημνιό και όποιον άλλο χρησιμοποίησε ο Φερέιρα στην επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ενώ φυσικά επιβλητική ήταν η παρουσία του και κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπου ουσιαστικά κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τους Ελ Αραμπί και Χασάν και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του.

ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο είναι η ηγετική φυσιογνωμία που έχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και δη στους Έλληνες παίκτες. Μαζί με τον Κουρμπέλη, ίσως λίγο περισσότερο ο έμπειρος στόπερ, λόγω και της προηγούμενης θητείας του στην ΑΕΚ, είναι από τους παίκτες που καθοδηγούν, συμβουλεύουν και εν γένει ασχολούται με τους μικρούς του Παναθηναϊκού.

Θα τους πει το μπράβο όταν πρέπει, θα κάνει πλάκα μαζί τους αλλά θα τους ρίξει και το... μπινελίκι όταν χρειαστεί γιατί είναι λογικό παιδιά 20, 21, 22 ετών να ξεφεύγουν κάποιες στιγμές και να χρειάζεται να τα ακούσουν. Ο Κολοβέτσιος ασχολείται με τους μικρούς που... θέλουν να ακούσουν και να μάθουν και έχει βοηθήσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την εύρυθμη λειτουργεία των καλών αποδυτηρίων και το καλό κλίμα στην ομάδα για το οποίοο έκανε λόγο και ο Γιώργος Δώνης πριν μερικές μέρες.

Και σε μια ομάδα που ξεκινάει ένα ντέρμπι με οκτώ Έλληνες εκ των οποίων οι πέντε αρκετά μικροί στην ηλικία καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του έμπειρου στόπερ και στη δική τους παρουσία στα ματς των playoffs.

ΒΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΕ ΡΟΚΑ-ΠΟΓΙΑΤΟΣ

Φυσικά η παρουσία του Κολοβέτσιου στα playoffs αποτελεί κέρδος για τον Παναθηναϊκό, για τον ίδιο τον αμυντικό του τριφυλλιού αλλά την ίδια ώρα βάζει δύσκολα σε Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος. Όπως καταλαβαίνει κανείς αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο το καλοκαίρι και κάποια αποχώρηση το τριφύλλι θα διατηρήσει στο ρόστερ του τον Πούγγουρα που ανανέωσε το συμβόλαιο του, τον Σένκεφελντ που είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός ενώ την Τρίτη υπήρξε και η επισημοποίηση της μεταγραφής του Φραν Βέλεθ.

Την ίδια ώρα υπάρχει και ο Κολοβέτσιος των playoffs που δικαιωματικά αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα της επόμενης σεζόν. Δεν βγαίνουν όμως τα κουκιά γιατί έχουμε τέσσερις στόπερ για δύο θέσεις ενώ μην ξεχνάμε την επιστροφή του Μαυρομμάτη από τη Σοντερίτσκε αλλά και τους ταλαντούχους Καραγιάννη, Σαντικάι που έρχονται από την ακαδημία και ιδιαίτερα τον πρώτο που είναι αυτή τη στιγμή λίγο πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας για την πρώτη ομάδα.

Οπότε αν δεν υπάρξει κάποια πώληση τότε από τώρα ο Τσάβι Ρόκα έχει ένα μεγάλο πονοκέφαλο στο τι θα κάνει με τους παίκτες που θα κρατήσει για τη νέα σεζόν ώστε να στελεχώσουν την αμυντική γραμμή. Όσο για τον Πογιάτος, βλέποντας φυσικά τα ματς των playoffs θα έχει ξεχωρίσει και αυτός την καλή δουλειά του έμπειρου αμυντικού σε αυτά τα πρώτα έξι παιχνίδια και θα θέλει να του δώσει την ευκαιρία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ