ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο "ιδιαίτερος" Γιασίν Αγιούμπ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο "διαφορετικός" και "δύσκολος" Γιασίν Αγιούμπ, το 100% επιβεβαιωμένο πρόβλημα στο πόδι που δικαιολογούσε απόλυτα την απουσία του απ' το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η "ειδική διαχείριση" που χρειάζεται ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όλο τον Παναθηναϊκό.

Η μεταγραφή του Γιασίν Αγιούμπ στον Παναθηναϊκό τον περασμένο χειμώνα (22 Ιανουαρίου υπέγραψε το διάρκειας 3,5 ετών συμβόλαιό του), ήταν -μαζί με την απόκτηση του Καρλίτος- το πρώτο "δείγμα γραφής" της αλλαγής στη μεταγραφική πολιτική των πράσινων.

Και από πλευράς στόχευσης και "δεξαμενής" παικτών και από οικονομικής πλευράς, καθότι το συμβόλαιό του (420.000€ ετησίως σε "καθαρές" απολαβές) ήταν πολύ πάνω απ’ τους "μέσους όρους" των μάξιμουμ 200.000-250.000€, που πληρώνονταν τα νέα αποκτήματα την τελευταία διετία.

Ο Παναθηναϊκός κι εν προκειμένω ο Τσάβι Ρόκα, έκριναν πως ο Μαροκινός ήταν ένα "λαχείο" που δεν έπρεπε να το χάσει το τριφύλλι. Ένας -διαφορετικού τύπου- χαφ που θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο όλο τον Παναθηναϊκό κι από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τη Φέγενορτ, αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω του έως το καλοκαίρι του 2023.

Η αλήθεια είναι πως η όλη ιστορία με τη μικρή θρόμβωση σε τένοντα πίσω από το γόνατό του (πρόβλημα που "αποκαλύφθηκε" χάρις στην τρομερή σχολαστικότητα και τον επαγγελματισμό του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού) τον πήγε πολύ πίσω. Και αγωνιστικά και πνευματικά... Όμως στο τέλος της ημέρας, ήταν από εκείνους που "ευνοήθηκαν" απ’ όλα όσα "έφερε" η πανδημία του κορονοϊού, διότι η καθυστερημένη ολοκλήρωση της σεζόν, του έδωσε την ευκαιρία να "επιστρέψει" και να "μπει" για τα καλά στο αγωνιστικό πλάνο του Δώνη.

Αυτό που δεν αλλάζει, ωστόσο, είναι το γεγονός πως πρόκειται για έναν πολύ "ιδιαίτερο" χαρακτήρα, που απαιτεί σε αρκετές περιπτώσεις "ειδικό" χειρισμό. Ο δε αποκλεισμός του το περασμένο Σάββατο (04/07) απ’ στην αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην ποδοκνημική προς το τέλος του προγράμματος, σήκωσε αρκετή... κουβέντα.

Διότι πολλοί, ακόμη κι εντός της ομάδας, το "συνδύασαν" με το γεγονός ότι οι ενοχλήσεις του Αγιούμπ προέκυψαν ότι διαπίστωσε πως δεν ήταν στο πλάνο της βασικής ενδεκάδας του ντέρμπι.

Σαφώς και τοtimingτου τραυματισμού δημιουργεί ερωτηματικά, όμως η κλινική εξέταση που έγινε από τον γιατρό του "τριφυλλιού", έδειξε πως υπήρχε 100% πρόβλημα στο πόδι του. Για την ακρίβεια, ο Μαροκινός είχε ένα θέμα στον ραπτικό μυ (από ένα μαρκάρισμα που υπέστη στην προπόνηση), το οποίο "δικαιολογούσε" την απουσία του από το παιχνίδι της Κυριακής αλλά και αυτό της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

Απλώς, τοtimingήταν τέτοιο, που δημιούργησε αυτομάτως "συνειρμούς" και ερωτηματικά. Για να τεθεί πιο απλά: Αν ο Παναθηναϊκός την επόμενη μέρα έπαιζε... τελικό, ο Αγιούμπ υπό κανονικές συνθήκες (ακόμη και με τον συγκεκριμένο τραυματισμό) θα έπρεπε να είναι διαθέσιμος...

Εντούτοις, πέρα από το τελευταίο συμβάν, ο Αγιούμπ έχει δείξει σε αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα, ένα λίγο πιο απότομο προφίλ. Σε ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα έβγαλε έντονο εκνευρισμό (σε σημείο που να είναι έτοιμος για να... αρπαχτεί), ενώ ενίοτε γίνεται λίγο πιο απόμακρος.

Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ίσα-ίσα που και οι συμπαίκτες του και ο Γιώργος Δώνης με το τιμ του (που ούτως ή άλλως αποχωρούν σε δύο εβδομάδες απ’ την ομάδα) έχουν να λένε για το πόσο "διαφορετικός" και ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι, θεωρώντας πως -όντως- την επόμενη χρονιά, μπορεί να εξελιχθεί σε μία πραγματικά μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από ποιοτικός όμως, ο Αγιούμπ είναι κι ένας "ιδιαίτερος" και "δύσκολος" χαρακτήρας. Και γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσεκτική "διαχεριση" απ’ όλο το γκρουπ. Ήδη ο Τσάβι Ρόκα έχει συζητήσει πολλές φορές μαζί του, προκειμένου να του επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη όλης της ομάδας προς το πρόσωπό του, αλλά και για να "κουλαντρίζει" τον λίγο πιο "εκρηκτικό" χαρακτήρα του, δείχνοντάς του τα "όρια".

Το προσεχές διάστημα μάλιστα, σκοπεύει να κάνει μία πολύ πιο αναλυτική κουβέντα και με τον ατζέντη του. Διότι κάποια πράγματα είναι καλό να τα "προλαβαίνεις" και να τα "καλουπώνεις" (όσο είναι εφικτό) από νωρίς.. .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ