ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιόχανσον μένει στην απ’ έξω

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Johanson, Panathinaikos (eurokinissi) JOHANSON, PANATHINAIKOS (EUROKINISSI)

Ο Ματίας Γιόχανσον δεν δέχτηκε πρόταση για νέο συμβόλαιο από τον Νίκο Νταμπίζα, όπως συνέβη με τους υπόλοιπους που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο του 2020. ΤοSport24.grεξηγεί γιατί.

Ο ντόρος στον Παναθηναϊκό γίνεται γύρω από τον Εμάνουελ Ινσούα, με αποτέλεσμα ο έτερος ακραίος οπισθοφύλακας να έχει περάσει απαρατήρητος. Ο Ματίας Γιόχανσον δεν συγκαταλέγεται στους παίκτες οι οποίοι δέχτηκαν πρόταση για νέο συμβόλαιο από τον Νίκο Νταμπίζα και αυτό έχει την εξήγηση του.

Ο Γιόχανσον δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό έως τις 30 Ιουνίου του 2020. Όπως δηλαδή και οι Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Χρήστος Δώνης, Μαυρομάτης και Διούδης. Ήταν ο βασικός δεξιός μπακ τη σεζόν που τελείωσε και μετά την αποχώρηση του Κουλιμπαλί θα έχει ανάλογο ρόλο στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, υπάρχει μία άλλη παράμετρος. Για το τρίτο έτος της συνεργασίας του, ο Γιόχανσον προβλέπεται να πάρει περισσότερα από 300.000 ευρώ και αυτό ξεπερνά το ταβάνι" που έχει θέσει ο Νίκος Νταμπίζας. Όχι για την αξία του Σουηδού αμυντικού, αλλά για τις οικονομικές κατηγορίες που έχει θεσπίσει άτυπα ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Ο Νταμπίζας έχει καλή άποψη για τις ικανότητες του Γιόχανσον, ενώ πρόκειται για έναν άψογο επαγγελματία, ο οποίος συμβάλλει στο οικογενειακό κλίμα και στην ομαδική συμπεριφορά στα αποδυτήρια. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα στην ΠΑΕ επιβάλλει τη συμμόρφωση με την πολιτική λιτότητας.

Υπό τις επικρατούσε συνθήκες, ο Γιόχανσον θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν γνωρίζει αν και πότε θα συζητήσει με τον Νταμπίζα για να ανανεώσει. Πιθανώς ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού να προτείνει μείωση στον Σουηδό δεξιό μπακ, όμως εκείνος είναι αμφίβολο εάν θα συναινέσει.

Όλα θα κριθούν από την παρουσία που θα έχει τη νέα σεζόν ο ποδοσφαιριστής, καθώς και από τους μυϊκούς τραυματισμούς που μπορεί να υποστεί. Η «σούμα» θα γίνει στο τέλος από τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ