ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Φαν Ράιν στο μικροσκόπιο

Barcelona's Neymar, left,  and Ajax's Ricardo van Rhijn challenges for the ball during the Champions League group F soccer match between F.C. Barcelona and Ajax at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 21, 2014. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona's Neymar, left, and Ajax's Ricardo van Rhijn challenges for the ball during the Champions League group F soccer match between F.C. Barcelona and Ajax at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 21, 2014. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Ο 29χρονος δεξιός μπακ που μένει ελεύθερος από τη Χιρενφέιν, Φαν Ράιν, προτάθηκε προ ημερών στον Παναθηναϊκό κι εξετάζεται από τον Τσάβι Ρόκα. Προσπέρασε επτά ομάδες το τριφύλλι στη μάχη για τον Αϊτόρ.

Η απόκτηση δεξιού μπακ είναι ένα από τα «must» που έχει στο μπλοκάκι του ο Τσάβι Ρόκα για την καλοκαιρινή ενίσχυση του Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι αποχωρούν όλοι οι δεξιοί οπισθοφύλακες (Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης). Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει αρχίσει να τσεκάρει πολλές περιπτώσεις μπακ από την αγορά των «ελεύθερων», εμπλουτίζοντας διαρκώς τη λίστα του, προκειμένου να είναι έτοιμος για το τελικό «σορτάρισμα» της λίστας, μαζί με το νέο προπονητή της ομάδας, Ντάνι Πογιάτος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr τις τελευταίες ημέρες προτάθηκε κι εξετάζεται (με προσοχή) από τον Ρόκα, η περίπτωση του Ολλανδού δεξιού μπακ, Ρικάρντο φαν Ράιν, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την ολλανδική Χιρενφέιν. Έχοντας μπει στα 29 του πλέον ο Φαν Ράιν (8 φορές διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας), κουβαλάει πίσω του μία «γεμάτη» καριέρα στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου, έχοντας ξεκινήσει την πορεία του από την Ακαδημία του Άγιαξ.

Με τη μεγάλη ομάδα του Άμστερνταμ κατέγραψε 163 συμμετοχές (6 γκολ, 13 ασίστ) στην τετραετία 2012-2016, ενώ στη συνέχεια πέρασε από τη Μπριζ (πήρε μεταγραφή το 2016, αντί 1,8 εκατ. ευρώ) στην οποία αγωνίστηκε σε 28 αγώνες (3 γκολ, 4 ασίστ), την Αλκμάαρ (2017-19, 33 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ) και Χιρενφέιν (27 ματς, 1 ασίστ φέτος). Το κασέ του είναι αρκετά προσιτό (μέχρι 220.000-230.000 ευρώ) και μολονότι έχει δεχθεί προσέγγιση από την Ντεν Χάαγκ, ο ίδιος έχει θέσει ως προτεραιότητά του να φύγει εκτός Ολλανδίας. Με τους Ολλανδούς να επισημαίνουν, πως είναι μία απ’ τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί ήδη για τον 29χρονο μπακ.

ΝΙΚΗΣΕ ΕΠΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪΤΟΡ

Συνολικά επτά ομάδες, άφησε... πίσω του στη «μάχη» για την υπογραφή του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ο Παναθηναϊκός. Ένα «φλερτ» που ξεκίνησε προ τριών μηνών και κάτι και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους «πράσινους», που έβαλαν στο ρόστερ τους για τα επόμενα τρία χρόνια, έναν εξτρέμ που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει τη... διαφορά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr κίνηση και προσεγγίσεις προς τον ατζέντη του Αϊτόρ, έκαναν ο ΠΑΟΚ (παρά το γεγονός ότι δεν το επιβεβαιώνουν οι περσινοί νταμπλούχοι, είχαν τουλάχιστον δύο επικοινωνίες με την πλευρά του 24χρονου εξτρέμ), η Σαραγόσα, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η Φερεντσβάρος και οι τουρκικές Μπεσίκτας, Τραμπζονσπόρ, Σίβασπορ.

Ομάδες με πολύ μεγαλύτερο... πορτοφόλι και οικονομική δυνατότητα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, όμως το «κλειδί» για τη μεταγραφή αποδείχθηκε η κουβέντα που έκανε ο Ρόκα με τον παίκτη και ο απόλυτα πρωταγωνιστικός ρόλος που θα έχει στο νέο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού.

Ο Αϊτόρ υπέγραψε προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της περασμένης Κυριακής (07/06) κι αναμένεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις τελικές λεπτομέρειες της μεταγραφής του, όταν «χαλαρώσουν» κάπως τα δεδομένα με το ταξιδιωτικό πρωτόκολλο που υπάρχει λόγω του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Το απίστευτο deja vu Δώνη - Ουζουνίδη
Γιαννακόπουλος: "Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, πωλείται ο Παναθηναϊκός"
Αϊτόρ, μεταγραφή κανονικού Παναθηναϊκού
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ