ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο επιθετικός που ήθελε ο Δώνης

EUROPA LEAGUE / ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καρλίτος έρχεται στην Ελλάδα, για να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Δώνη να ζητά εδώ και καιρό από τον Τσάβι Ρόκα να κλείσει τον παίκτη, έστω και αν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής τη φετινή περίοδο.

Σαν μία "χρυσή ευκαιρία" που δεν έπρεπε να την αφήσει ο Παναθηναϊκός να πάει χαμένη έβλεπε ο Γιώργος Δώνης την περίπτωση του 29χρονου επιθετικού της Αλ Ουάχντα.

Το Sport24.gr έγραψε από την Τετάρτη (22/1) το βράδυ ότ ι ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον παίκτη και η ΠΑΕ το επιβεβαίωσε χθες το βράδυ. Η συμφωνία έχει "κλείσει" όπως σας γράψαμε από την Τετάρτη όταν ο παίκτης ενημέρωσε τον Τσάβι Ρόκα ότι αποδέχεται την πρόταση του Παναθηναϊκού για τριετές συμβόλαιο.

Η συμφωνία είναι στις 500.000 ευρώ ετησίως το καλύτερο συμβόλαιο του Παναθηναϊκού, για τη νέα σεζόν για έναν επιθετικό, που είναι μηχανή-γκολ. Έχει το γκολ στο …αίμα του και σκοράρει με όλους τους τρόπους. Είναι δεξιοπόδαρος, έχει πολύ δυνατό σουτ, αλλά είναι πολύ καλός και στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Δεν έχει το ύψος του Μπέργκ και του Μακέντα, αλλά είναι ένας φορ, που παίζει και εντός και εκτός περιοχής. Όταν έρχεται η μπάλα στα πόδια του δεν το σκέφτεται πολύ και σουτάρει με στόχο το γκολ. Τεχνική; Εξαιρετική. Το ίδιο ισχύει και για την ταχύτητα.

ΗΘΕΛΕ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Καρλίτος αφού τα "έσπασε" στην Πολωνία πήγε στην Αλ Ουάχντα με συμβόλαιο 1 εκ.ευρώ. Εκεί και ενώ ο Χιμένεθ τον ήθελε στην ομάδα, ο Σεΐχης που είναι ιδιοκτήτης δεν τον ήθελε και πριν λίγο καιρό τον ειδοποίησε, ότι θα μείνει ελεύθερος.

Ο Ρόκα το έμαθε και δούλεψε πολύ στην επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ευρώπη, αν και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού ήδη έχει παίξει σε Λέγκια και Αλ Ουάχντα. Ο Παναθηναϊκός του εξήγησε, ότι δεν μπορεί να του δώσει πάνω από 500.000 ευρώ, αλλά ο Ρόκα του τόνισε ότι πιστεύει σε αυτόν η ομάδα και ο προπονητής για να είναι ο φορ τα επόμενα χρόνια και ότι είναι διατεθειμένη η ομάδα να τον φέρει από τώρα να κάνει προπονήσεις και να παίξει από την επόμενη σεζόν. Αυτό κέρδισε τον Ισπανό φορ και την Τετάρτη είπε το ναι. Πλέον έρχεται τις επόμενες ημέρες, για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές.

Ο ΦΟΡ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Γιώργος Δώνης από το καλοκαίρι είχε ζητήσει την απόκτηση ενός φορ, που θα μπορεί να είναι πίσω από τον Μακέντα , η και σε κάποια ματς να αγωνίζεται μαζί του. Με κύριο στοιχείο το γκολ, που τόσο έλειπε από την ομάδα. Το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ αυτός ο φορ, παρά μόνο δύο παιδιά με μηδέν επαγγελματική εμπειρία, ο Περέα και ο Κόναν. Ο δεύτερος πήγε δανεικός στον Λεβαδειακό και δεν παίζει καλά-καλά , ενώ ο πρώτος είναι ένας παίκτης, που δίνει ενέργεια, αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα, ούτε γκολτζή μπορείς να τον πεις. Έστω και με καθυστέρηση βρέθηκε ο φορ που ήθελε ο Δώνης. Τον βρήκε ο Ρόκα, που κάθε μέρα, που περνάει δείχνει, πόσο σωστή ήταν η επιλογή του από την διοίκηση του Παναθηναϊκού, για την θέση του τεχνικού διευθυντή.

ΜΕ ΜΑΚΕΝΤΑ , ΜΠΕΡΓΚ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ

Ο Καρλίτος ασφαλώς και προορίζεται για βασικός τη νέα περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρχει και άλλος επιθετικός με άλλα χαρακτηριστικά. Και αν δεν είναι ο Μακέντα σε περίπτωση, που πουληθεί το καλοκαίρι θα είναι κάποιος άλλος με το θέμα του Μπέργκ, πάντα να το έχουμε στο μυαλό μας. Όσο για τώρα ο Ρόκα έχει στο μυαλό του να φέρει έναν επιθετικό με δανεισμό, για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο, ότι θα τον βρει.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ

Ο Γιώργος Δώνης, όταν είχε έρθει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 είχε συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο στα πρώτα δύο χρόνια να μπορέσει η ομάδα να αναδείξει παιδιά από τις Ακαδημίες και παράλληλα να «σώσει» την πρώτη χρονιά με το -6 και να βελτιώνεται αγωνιστικά.

Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά και φέτος βλέπουμε την ομάδα, όσο περνάει ο καιρός να παίζει όλο και καλύτερο ποδόσφαιρο. Στην τρίτη και τελευταία χρονιά του συμβολαίου του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό, το πλάνο λέει την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα . Με τις μεταγραφές του Γενάρη , με τον Καρλίτος, που θα υπολογίζεται από το καλοκαίρι φαίνεται, ότι υπάρχει η διάθεση , όντως να έρθουν παίκτες, που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα και θα πλαισιώσουν τους Έλληνες, που θα γίνουν πολύ καλύτεροι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ