ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης υπενθύμισε τον στόχο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να ξαναδείξει το δρόμο που έχει χαράξει ο Παναθηναϊκός και έχει αποφασίσει να πορευτεί με τους μικρούς, ανεξαρτήτως κόστους.

Καμία παρέκκλιση από τη φιλοσοφία του δεν πρόκειται να κάνει ο Γιώργος Δώνης και είναι πρόθυμος να αποδεχτεί το κόστος... Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τα λεγόμενα του στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα, υπενθύμισε σε όλους τον στόχο της φετινής σεζόν: την ανάδειξη των νεαρών παικτών.

Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αλλιώς άρχισε τον προηγούμενο Αύγουστο, αλλά στην πορεία κάπου λοξοδρόμησε. Οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, οι αρμόδιοι, οι οπαδοί και ο Τύπος, παρασύρθηκαν από την εξαιρετική εκκίνηση και έχασαν τον προσανατολισμό τους. Η πεντάδα που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε την υπέρβαση της ομάδας, εξελίχτηκε σε αυτοσκοπό και προκάλεσε άγχος και πίεση.

Με την υφιστάμενη κατάσταση, ο Παναθηναϊκός έχει δύο επιδιώξεις για φέτος: την οικονομική εξυγίανση και την αξιοποίηση των ταλέντων του. Η δεύτερη είναι συνέπεια της πρώτης, αφού η προώθηση ή η απόκτηση νεαρών επιβλήθηκε λόγω της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η ΠΑΕ. Ο Γιώργος Δώνης έχει αποδεχτεί ότι θα εργαστεί με συνθήκες Μνημονίου και έχει ως προτεραιότητα να δουλέψει με τους μικρούς και να τους εκπαιδεύσει.

Το βράδυ του Σαββάτου (16/2) ο Δώνης έκρουσε το καμπανάκι και υπενθύμισε σε όλους την πραγματικότητα. Ο Δώνης τα είπε για να τα ακούσει ο κόσμος και να τα εμπεδώσουν οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι χρειάζονται αποφόρτιση. Ενδεχομένως, ο Δώνης να επιχείρησε να χτίσει ένα τείχος προστασίας στο "Γεώργιος Καλαφάτης", για να αποτρέψει τα χειρότερα σε πιθανά αρνητικά αποτελέσματα.

Με παρόμοια λογική θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός και τη σεζόν 2019 - 2020. Ο Γιώργος Δώνης θα βασιστεί στους νεαρούς, για τους οποίους πιστεύει ότι θα έχουν ανέβει επίπεδο μετά από μία χρονιά με συμμετοχές και παραστάσεις, με τους έμπειρους που θα μείνουν και με 4-5 προσεκτικές μεταγραφές το καλοκαίρι. Το τριετές πλάνο προβλέπει ότι η ομάδα θα εξελίσσεται αργά και σταθερά, εκτός και αν προκύψει μεταβολή στο ιδιοκτησιακό που θα επηρεάσει τα δεδομένα.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Η διαχείριση των νεαρών παικτών από τον Γιώργο Δώνη σχετίζεται άμεσα με τα προαναφερόμενα. Καταρχάς, υπάρχουν δύο κατηγορίες: αυτοί που υπολογίζονται που έχουν μπει πιο ενεργά στο πλάνο και εκείνοι οι οποίοι χρειάζονται περισσότερη δουλειά για να δείξουν τις ικανότητες τους. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης και στη δεύτερη οι Καμπετσής, Αρμενάκας, Βέργος, Εμμανουηλίδης.

Ο Δώνης θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση των πρώτων τεσσάρων, θα τους αφήσει να μάθουν από τα λάθη τους στη διάρκεια των παιχνιδιών και θα τους στηρίξει ακόμα και στο ντεφορμάρισμα τους. Ο στόχος είναι να τους εξελίξει αγωνιστικά και να τους προετοιμάσει για περισσότερες ευθύνες στο μέλλον.

Οι Καμπετσής, Αρμενάκας, Εμμανουηλίδης και Βέργος έχουν την εμπιστοσύνη του Δώνη, αλλά δεν έχουν τον ανάλογο χρόνο. Ο Καμπετσής ταλαιπωρήθηκε από την ίωση και ακόμα δεν έχει επανέρθει στο 100%, ο Αρμενάκας έχει χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί, αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην τακτική συμπεριφορά, ο Εμμανουηλίδης θεωρείται ακατέργαστος ποδοσφαιρικά και δουλεύεται τώρα, ενώ ο Βέργος διανύει μία μακρύτερη περίοδο προσαρμογής σε σχέση με τους υπόλοιπους.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ