ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης θέλει να χτυπήσει στα άκρα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
Panathinaikos, AEK, Giohanson, Simoes (eurokinissi) EUROKINISSI

Οι απουσίες της ΑΕΚ στο αριστερό άκρο της άμυνας επηρεάζουν τον σχεδιασμό του Γιώργου Δώνη για την τακτική του Παναθηναϊκού. Διαβάστε στοSport24.gr.

Να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της ΑΕΚ στο αριστερό άκρο της άμυνας θα επιχειρήσει ο Γιώργος Δώνης. Το "τραίνο" σχεδιάζει να χτυπήσει από τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού, την οποία θα "φορτώσει" με προσπάθειες προκειμένου να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Κατά κύριο, ο Δώνης ποντάρει στο δίδυμο των Κουλιμπαλί - Γιόχανσον, οι οποίοι θα αναλάβουν την πτέρυγα, μπορούν να συνδυαστούν και να πλαγιοκοπήσουν την Ένωση. Επιπλέον, ο Χατζηγιοβάνης, εφόσον διατηρηθεί στην ενδεκάδα, θα κινείται συχνά προς τα δεξιά, προκειμένου να συνεργαστεί με τους Γιόχανσον-Κουλιμπαλί και να συμμετέχει στην ανάπτυξη.

Φυσικά, ο Δώνης θα στοχεύσει στη δεξιά πτέρυγα, αλλά δεν αμελεί τους άλλους χώρους του γηπέδου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού καταλήγει στο 3-5-1-1, ως τον ενδεδειγμένο σχηματισμό για το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αν και τις οριστικές αποφάσεις του θα τις πάρει το Σάββατο (9/3), λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Ο Διούδης θα αρχίσει στην εστία, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης θα αποτελέσουν την τριάδα των στόπερ, ο Γιόχανσον θα παίξει δεξιός μπακ-χαφ, ο Ινσούα αριστερός μπακ-χαφ, ο Κουρμπέλης θα είναι ο αμυντικός χαφ, οι Κάτσε και Χρήστος Δώνης τα δύο "οχτάρια", ο Χατζηγιοβάνης θα έχει ελεύθερο ρόλο και ο Μακέντα θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Πάντως, ο Δώνης κάνει δεύτερες σκέψεις για τον Χατζηγιοβάνη, επειδή ο νεαρός εξτρέμ δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι δύο εναλλακτικές που εξετάζει ο Δώνης για τον παρτενέρ του Μακέντα είναι ο Άλτμαν και ο Καμπετσής. Ο πρώτος είναι καλύτερος χειριστής της μπάλας και παίζει πιο κοντά στην περιοχή, ενώ ο δεύτερος μπορεί να κινηθεί σε περισσότερους χώρους και έχει περισσότερη ταχύτητα και εκρηκτικότητα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ