ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης πήρε στήριξη απ' όλους

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιωργος Δώνης έθεσε τον εαυτό του στην κρίση σύσσωμου του "πράσινου" οργανισμού και πλέον νιώθει δυνατός για να παρουσιάσει έναν βελτιωμένο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη, ο Γιώργος Δώνης ένιωσε να κλονίζεται η αυτοπεποίθηση του. Ο Δώνης για πρώτη φορά από την ημέρα που φόρεσε την πράσινη φόρμα, αισθάνθηκε ότι αδυνατεί να παρέμβει επιτυχώς και να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα. Μία αδυναμία που την ομολόγησε στη συνέντευξη Τύπου στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όταν αναγνώρισε ότι δεν έχει κατανοήσει τι φταίει για την κακή αγωνιστική εικόνα του Τριφυλλιού.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Δώνης εξέφρασε ανοιχτά τις σκέψεις για την παραίτηση του και δεν περιορίστηκε να τις συζητήσει με τους συνεργάτες του και τον Νίκο Νταμπίζα. Για τον Δώνη ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή δουλειά, αλλά ένα εργασιακό όνειρο που εκπληρώθηκε και για το οποίο επιθυμεί διαφορετική κατάληξη. Επομένως, στο σκεπτικό του Δώνη υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι, που δεν θα τον επηρέαζαν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Διαπιστώνοντας ότι δεν βρίσκει λύσεις και εισπράττοντας την έντονη αμφισβήτηση του κόσμου, ο Δώνης αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση σύσσωμου του "πράσινου" οργανισμού. Του ιδιοκτήτη, του τεχνικού διευθυντή, των συνεργατών του και των ποδοσφαιριστών. Ο Δώνης εξέφρασε την πρόθεση του να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει την υπόθεση και περίμενε τις αντιδράσεις.

Οι πρώτοι με τους οποίους μίλησε ο Δώνης ήταν οι συνεργάτες του. Η κουβέντα τους διήρκεσε ελάχιστα, αφού άπαντες τόνισαν ότι θα τον ακολουθήσουν σε κάθε του απόφαση, όμως τον προέτρεψαν να μην τα παρατήσει στον Παναθηναϊκό και να πολεμήσει. Αντίστοιχη ήταν και η προτροπή του Νταμπίζα, ο οποίος επανέλαβε στον Δώνη τόσο το βράδυ της Κυριακής, όσο και το πρωί της Δευτέρας, ότι τον εμπιστεύεται και θέλει να υλοποιήσουν μαζί το τριετές πλάνο που εκπόνησαν το καλοκαίρι του 2018.

Οι επόμενοι οι οποίοι πήραν σειρά ήταν οι ποδοσφαιριστές. Ο Νταμπίζας τους μίλησε στο "Γεώργιος Καλαφάτης" μετά την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα, χωρίς την παρουσία του Δώνη και τους έθεσε προ των ευθυνών τους. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ήταν κάθετος ότι δεν ευθύνεται ο προπονητής για τα ανόητα ατομικά λάθη και οι παίκτες υποχρεούνται να σοβαρευτούν άμεσα.

Μετά την ομιλία του Νταμπίζα, οι ποδοσφαιριστές τα είπαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα και αναγνώρισαν ότι δεν έχουν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, υπέπεσαν σε επιπόλαια σφάλματα και εξέθεσαν τον προπονητή τους. Έπεσε σαν ιδέα και η έκδοση μιας ανακοίνωσης εκ μέρους της ομάδας με την οποία θα εκφραζόταν δημοσίως η υποστήριξη στον Δώνη, όμως τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Ο τελευταίος κρίκος στην "αλυσίδα" ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος. Παρότι ο μεγαλομέτοχος υιοθέτησε την εισήγηση του Νταμπίζα για τη διατήρηση του Δώνη στην τεχνική ηγεσία, ο προπονητής ήθελε να λάβει δια ζώσης την εμπιστοσύνη του εργοδότη του. Ο Δώνης επέμεινε στο ραντεβού, ο Αλαφούζος τον δέχτηκε στο γραφείο του μαζί με τον Νταμπίζα και ειπώθηκαν αυτά που έπρεπε.

Πλέον, ο Δώνης νιώθει ξανά σίγουρος για τη θέση του, τόνωσε την ψυχολογία του και υποσχέθηκε στον Αλαφούζο ότι θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο Παναθηναϊκό αρχής γενομένης από την Κυριακή. Η αποστολή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι ο επόμενος αντίπαλος είναι ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Όμως, το αιώνιο ντέρμπι από τη μία είναι παιχνίδι με υψηλότατο δείκτη δυσκολίας, αλλά από την άλλη προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για το "restart" που έχει ανάγκη ο Δώνης και η ομάδα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ