ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης ξέρει τον τρόπο

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Κάποτε ο Γιώργος Δώνης ανέδειξε τον Δημήτρη Πέλκα ως το "10" του ΠΑΟΚ και τώρα θα επιχειρήσει να πετύχει το ίδιο με τον Γιάννη Μπουζούκη στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Μπουζούκης έχει τις προδιαγραφές για να εξελιχτεί στο επόμενο μεγάλο "δεκάρι" του Παναθηναϊκού και το έδειξε στη διάρκεια της σεζόν. Φυσικά, θα χρειαστεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του μετά τον Ιούνιο του 2020, αλλά υπάρχουν τα κατάλληλα δέλεαρ για να μείνει. Επιπλέον, ο Μπουζούκης είναι τυχερός γιατί έχει βρει τον ιδανικό άνθρωπο για τον εξελίξει: τον Γιώργο Δώνη.

Εκτός από την επαγγελματική επάρκεια του, ο Δώνης έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες. Μάλιστα, είναι υπεύθυνος για την προαγωγή του επιτελικού χαφ του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Πέλκα. Για όσους θυμούνται, ο Δώνης ήταν ο πρώτος ο οποίος πίστεψε τον Πέλκα και του εμπιστεύτηκε τη φανέλα με το νούμερο "10". Τότε, όλοι ειρωνεύονταν ή δυσπιστούσαν, αλλά ο Δώνης είχε δει μπροστά και ο χρόνος τον δικαιώνει...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ "10"

Ο Πέλκας υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2012. Εξαρχής είχε στόχο να φορέσει το "10", αλλά το νούμερο είχε άλλο κάτοχο. Ο Τζουλιάνο Σπαντάσιο είχε προλάβει τον Πέλκα και παρότι αποχώρησε περίπου την ίδια περίοδο που ο νεαρός έγινε επαγγελματίας, ο αριθμός θα παρέμενε κατοχυρωμένος έως τον Ιούνιο.

Ύστερα από λίγους μήνες, η σεζόν τελείωσε και ο Γιώργος Δώνης μετακόμισε στην Τούμπα από το Περιστέρι. Η πρώτη μέριμνα του Δώνη ήταν να τσεκάρει τους μικρούς, αφού ακόμα δεν είχε αρχίσει η εποχή του Ιβάν Σαββίδη και οι οικονομικές δυνατότητες ήταν περιορισμένες. Μετά από μερικές μέρες προπονήσεων, ο Δώνης ξεχώρισε τον Πέλκα και αντιλήφθηκε ότι είχε στα χέρια του έναν... θησαυρό.

Η πραγματικότητα ήταν ότι ο Πέλκας ζήτησε να φορέσει τη φανέλα με το "10". Ο Δώνης μπορούσε να αρνηθεί, προκειμένου να μην φορτώσει έξτρα βάρος στον 18χρονο - τότε - επιτελικό χαφ, όμως προτίμησε να συναινέσει στο αίτημα του. Το ποδοσφαιρικό θράσος, η ποιότητα και το ταλέντο του Πέλκα έπεισαν τον Δώνη ότι θα ανταποκριθεί στην πίεση και στην προσοχή που "κουβαλάει" το "δεκάρι" και πράγματι, δεν λάθεψε.

Ο Πέλκας δεν καθιερώθηκε αμέσως στην ενδεκάδα, όμως το κοντέρ έγραψε 16 συμμετοχές (547') σε όλες τις διοργανώσεις, με 1 γκολ. Ο Δώνης δούλεψε πολύ με τον ποδοσφαιριστή στη ψυχολογία και στη νοοτροπία, ώστε να τον προετοιμάσει ως τον επόμενο ηγέτη της Τούμπας. Ο Πέλκας έθεσε τις σωστές βάσεις για τα επόμενα χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίζεται ως βασικός σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ έχει την άνεση να φέρει ποιοτικούς ξένους.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Ο Δώνης το πέτυχε μία φορά με τον Πέλκα και τώρα καλείται να το επαναλάβει με τον Μπουζούκη. Δεν είναι οι μόνοι νεαροί που κέρδισαν από τη δουλειά τους με τον Δώνη, όμως η θέση του επιτελικού χαφ είναι δύσκολη και ιδιαίτερη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παράγει πολλούς δημιουργούς και παρουσιάζονται μεγάλες δυσκολίες για να καθιερωθεί ένας Έλληνας εκεί όπου οι ομάδες προτιμούν ξένους.

Ωστόσο, αν υπάρχει ένας που έχει την τεχνογνωσία για να φτιάξει ένα "δεκάρι", είναι ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει τον Μπουζούκη και ως ένα προσωπικό στοίχημα και είναι αποφασισμένος να το κερδίσει. Εν μέσω των δυσχερειών που βιώνει ο Παναθηναϊκός, ο Μπουζούκης έχει την τύχη να δουλέψει με έναν άνθρωπο που τον πιστεύει και ξέρει τον τρόπο να τον βοηθήσει, ώστε να μεταμορφωθεί σταδιακά σε έναν σπουδαίο παίκτη που θα αφήσει το στίγμα του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ