ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο Δώνης επιμένει στο ποδοσφαιρικό σχέδιο του

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στη μεταφορά της μπάλας στο ματς με τον ΟΦΗ, δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις του Γιώργου Δώνη.

Ήταν φανερό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού την Κυριακή (9/12) ήταν ότι δεν μπορούσε να διασπάσει το πρέσινγκ του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί πρέσαραν οργανωμένα και αποτελεσματικά τους "πράσινους", με αποτέλεσμα να τους βραχυκυκλώσουν και να μην τους αφήσουν να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Ο ΟΦΗ βρήκε πολλές αντεπιθέσεις σε ανοιχτούς χώρους και σε συνδυασμό με τα ατομικά λάθη, σκόραρε 3 γκολ και πανηγύρισε τη νίκη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο φετινός Παναθηναϊκός παρουσίασε αδυναμία στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, αλλά στο παιχνίδι του Ηρακλείου η δυσκολία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Γιώργος Δώνης έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και το παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου. Εκτός από το πρέσινγκ του ΟΦΗ, την κατάσταση επιδείνωσε η κακή απόδοση παικτών - κλειδιά του Παναθηναϊκού, όπως ο Μπουζούκης, ο Κουρμπέλης και ο Δώνης, καθώς και η απουσία του Κουλιμπαλί και του Γιόχανσον, οι οποίοι ανεβάζουν τη μπάλα από δεξιά.

Είναι δεδομένο ότι στη σημερινή (12/12) βιντεοανάλυση που θα κάνει στο "Γεώργιος Καλαφάτης", ο Δώνης θα δείξει στιγμιότυπα από το ματς της Κρήτης και θα κάνει αρκετές παρατηρήσεις. Ωστόσο, ο Δώνης δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να αλλάξει το αγωνιστικό στυλ του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα, ο Δώνης θα επιμείνει στο ίδιο μοτίβο και θα δουλέψει με τους παίκτες του ακόμα πιο συστηματικά. Το "τραίνο" έχει εξηγήσει ότι η φετινή σεζόν είναι εκπαιδευτική για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες μαθαίνουν να παίζουν με συγκεκριμένο τρόπο και οι ήττες ή οι δυσλειτουργίες αντιμετωπίζονται ως διδάγματα στο πλαίσιο της εκμάθησης και όχι ως... καμπανάκια για τροποποιήσεις στο σχέδιο του προπονητή.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ