ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Νέα λύση για το κλειστό της ΚΑΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ PAO ALIVE, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ PAO ALIVE, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε να αλλάξει ρότα για την έδρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και πρότεινε την ενσωμάτωση του "κλειστού" στη Διπλή Ανάπλαση.

Μια διαφορετική προσέγγιση φαίνεται πως υιοθετεί η πλευρά Μπακογιάννη με την έδρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η λύση που προκρινόταν μέχρι στιγμής από το επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη ήταν το όμορο οικόπεδο, όμως στη συνεδρίαση της Παρασκευής πρότεινε την ενσωμάτωση του γηπέδου μπάσκετ στη Διπλή Ανάπλαση.

Οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Αθηναίων στην ομάδα εργασίας, προετοίμασαν δύο σενάρια εργασίας και στις προσομοιώσεις που έκαναν, κατέληξαν ότι το όμορο γηπέδου ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους και δυσκολίες. Αντίθετα, θεωρούν ότι ένα έξτρα κτίσμα στη Διπλή Ανάπλαση, με τη σωστή διαχείριση, δεν θα προκαλέσει πρόβλημα.

Το "κλειδί" στη νέα στρατηγική της πλευράς Μπακογιάννη είναι να γίνουν προσαρμογές στις κατασκευές εντός της Διπλής Ανάπλασης, ώστε να μην παραβιαστεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο δόμησης τετραγωνικών μέτρων, να μην παραβιαστεί το ύψος του συντελεστή δόμησης και να μην ανατραπεί το ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή.

Κατά τη νομική προσέγγιση του "στρατοπέδου" του Μπακογιάννη, η Διπλή Ανάπλαση πρέπει να έχει συγκεκριμένη έκταση πρασίνου και να μην παραβιάζει τους κανόνες. Εφόσον το πετυχαίνει αυτό, τότε το πως κατανέμονται τα τετραγωνικά μεταξύ των κατασκευαζόμενων κτιρίων, δεν επηρεάζει τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο που εκπονείται, η χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα μειωθεί στις 32.000 θέσεις, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ θα έχει χωρητικότητα 14.000 θέσεων, ενώ θα διατηρηθεί το μικρό κλειστό για τα τμήματα του Ερασιτέχνη, χωρητικότητας 1.400 θέσεων. Οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Κοινή ανακοίνωση δήμου Αθηναίων - Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ