ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Να φανεί ανταγωνιστικός με τον Άγιαξ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΡΣΟΤ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΠΕΡΣΟΤ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του θα θυμηθούν κάτι από την χαμένη τους ευρωπαϊκή αίγλη, καθώς απόψε το Τριφύλλι επιστρέφει στο Άμστερνταμ, εκεί που έγραψε μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του κόντρα στον Άγιαξ.

Κάθε παιχνίδι με τον Άγιαξ ξυπνά μνήμες στον Παναθηναϊκό, είτε πρόκειται για επίσημο, είτε για φιλικό. Το σημερινό (22/7, 20:00) δεν αποτελεί εξαίρεση, παρότι εντάσσεται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ειδικότερα όταν στον πάγκο του Τριφυλλιού βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος είχε σημαδέψει με την… κούρσα του τον προημιτελικό του Champions League στις 3 Απριλίου του 1996.

Βέβαια, από τότε οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί πλήρως. Ο Άγιαξ έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος της αίγλης του στην Ευρώπη, συμμετέχοντας σε έναν τελικό Europa League και σε έναν ημιτελικό Champions League την τελευταία τριετία. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του, αφού δεν παίρνει μέρος στις διοργανώσεις της UEFA για οικονομικούς λόγους και έχει μέτριο ρόστερ.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ατμόσφαιρα που περιβάλλει το φιλικό απασχολεί ελάχιστα τον Γιώργο Δώνη. Στο πιο δυνατό φιλικό του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό, ο Δώνης θέλει να διαπιστώσει πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του απέναντι στον Άγιαξ. Ο πρωταθλητής Ολλανδίας θα πιέσει και θα βάλει δύσκολα στο γήπεδο, οπότε το ζητούμενο είναι η απόδοση του Τριφυλλιού.

Ο Δώνης θα παρατάξει τη βασική του ενδεκάδα, όπως έπραξε στο Ρότερνταμ με τη Φέγενορντ. Ο Δώνης περιμένει ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τον Άγιαξ και θα προετοιμάσει τον Παναθηναϊκό ώστε να τη διαχειριστεί. Ασφαλώς, το αποτέλεσμα δεν έχει μεγάλη σημασία, όμως θα ήταν θετικό για το πρεστίζ του Συλλόγου να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε ένα σπουδαίο ματς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ