ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές μόνο στο σωστόtiming

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το παρελθόν που έχει ο Νίκος Νταμπίζας στον Παναθηναϊκό, αποτελεί οδηγό για τον τρόπο που θα κινηθεί ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Να αποτρέψουν τα άτυπαdeadlinesστη μεταγραφική ενίσχυση, επιχειρούν από τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή τις πληροφορίες για διάφορα ορόσημα για τις μεταγραφές, οι “πράσινοι” υπενθύμιζαν ότι ο σκοπός είναι δυναμώσουν το ρόστερ με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει και όχι να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου.

Έτσι και αλλιώς, ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος έχει την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού, δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει ότι ενεργεί όταν θεωρεί ότι τοtimingείναι κατάλληλο. Αλλιώς, προτιμά να περιμένει μέχρι να διαμορφωθούν οι ιδανικές συγκυρίες.

Για να αντιληφθούμε τους ρυθμούς του Νταμπίζα, αρκεί να λάβουμε υπόψη μας τις κινήσεις του την πρώτη φορά που εργάστηκε στον Παναθηναϊκό. Οι εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες έδρασε ο Νταμπίζας το καλοκαίρι του 2013, παραπέμπουν σημαντικά στις φετινές. Ο παλαίμαχος αμυντικός είχε να διαχειριστεί παρεμφερές μπάτζετ, δεν είχε να προσφέρει το δέλεαρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής και το ρόστερ απαρτιζόταν σε μεγάλο βαθμό από νεαρούς.

Οι αντιξοότητες ουδέποτε πτόησαν τον Νταμπίζα, ο οποίος δεν λειτούργησε υπό την πίεση του χρόνου για να στελεχώσει το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού με όποιον έβρισκε στο διάβα του. Αντίθετα, ο τεχνικός διευθυντής περίμενε για να “ψωνίσει” τους παίκτες τους οποίους είχε ξεχωρίσει, με τους όρους που έκρινε συμφέροντες.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνιο του 2013, ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει μόλις μία μεταγραφή: τον Εμίρ Μπαϊράμι στις 4/6. Οι επόμενες προσθήκες άργησαν χαρακτηριστικά. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός άρχισε να παίρνει μπρος τον Ιούλιο, με την απόκτηση του Νταβίντ Μέντες στις 4 Ιουλίου, του Μάρκους Μπεργκ ύστερα από τέσσερις μέρες και του Γιώργου Κουτρουμπή στις 17 Ιουλίου. Ο μήνας έκλεισε με την έλευση άλλων δύο παικτών: του Νίκου Καρέλη και του Μεχντί Αμπέντ.

Ο Αύγουστος άρχισε εξίσου δυναμικά, αφού την 1η ντύθηκε στα πράσινα ο Νάνο και έπειτα από 24 ώρες, τον ακολούθησε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Κατόπιν, μεσολάβησαν αρκετές μέρες μέχρι το επόμενο “χτύπημα”: η ΠΑΕ ανακοίνωσε τον Αμπντούλ Ατζαγκούν στις 28 Αυγούστου.

Ο Νταμπίζας δεν αξιοποίησε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τη διορία που έχει προβλεφθεί τον Σεπτέμβριο για τους ελεύθερους. Στις 2/9 συμφώνησαν με τον Παναθηναϊκό οι Ντανιέλ Πράνιτς και Βίκτωρας Κλωναρίδης, ενώ η ενίσχυση ολοκληρώθηκε με την ανανέωση του συμβολαίου του Λουτσιάνο Φιγκερόα στις 12/9.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ