ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με Θεοχάρη δεξιό στόπερ και τους "Χάτζη" στις δύο πλευρές

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κίτρινη κάρτα του Κουρμπέλη που άλλαξε όλο το πλάνο του Γιώργου Δώνη εν όψει της αποψινής (21:00) "μάχης" με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η "μετακίνηση" των Θεοχάρη-Χατζηγιοβάνη στη "σκακιέρα" και ο μέσος όρος... κολεγιακής ομάδας, με "παππού" της 20άδας τον 29χρονο Μακέντα

Εάν ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν είχε αντικρίσει την κίτρινη κάρτα (4η στη διαδικασία των play-offs) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (Κυριακή 05/07), ο Γιώργος Δώνης δεν θα άλλαζε τίποτα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εν όψει του αποψινού (08/07, 21:00) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το πλάνο θα έλεγε ξανά τριάδα στα μετόπισθεν, με τον "κάπτεν" των "πράσινων" αριστερό στόπερ, τον Σένκεφελντ δεξιό και τον Κολοβέτσιο κεντρικό. Όπως δηλαδή έπαιξε το "τριφύλλι" στο β’ ημίχρονο του clasico (προκειμένου να νιώθει πιο "άνετα" ως δεξιός στόπερ ο Ολλανδός), με τους Θεοχάρη-Χατζηθεοδωρίδη στα άκρα της άμυνας, τον Αλεξανδρόπουλο με τον Ανουάρ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη στα "φτερά", σε υποστηρικτικό ρόλο κοντά στον Φεντερίκο Μακέντα.

Αυτή η κάρτα στον "Κούρμπε" τα άλλαξε όλα... Και είναι αλήθεια πως το τελευταίο 48ωρο, ο Δώνης «βασανίστηκε» πολύ για να καταλήξει στο σχέδιο... μάχης, με το οποίο θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός στην (άδεια) έδρα των περσινών νταμπλούχων Ελλάδας. Τα προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας -με επτά παίκτες εκτός ομάδας από την 1η Ιουλίου και τους Νατζ, Πούγγουρα μόνιμα στα «πιτς»- ήταν ούτως ή άλλως πάρα πολλά και πλέον η "εξίσωση" έγινε ακόμα πιο "ζόρικη".

Ο 50χρονος τεχνικός φαίνεται να καταλήγει στη διατήρηση του σχήματος με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, μόνο που δίπλα στους Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ, σκοπεύει να μεταφέρει ως δεξιό στόπερ τον Θεοχάρη. Κι αυτό σημαίνει πως θα "μετακινηθούν" εντός γηπέδου κι άλλα "κουτάκια". Σ’ αυτό το πλάνο, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης θα είναι εκείνος που θα επωμιστεί την "ευθύνη" όλης της δεξιάς πλευράς σαν μπακ-χαφ-εξτρέμ, ρόλο που κλήθηκε να "υπηρετήσει" και την περσινή σεζόν, στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια των "πράσινων" με Άρη και ΟΦΗ (όταν Παναθηναϊκός είχε "ξεμείνει" πάλι από επιλογές δεξιών μπακ).

Ο έτερος "Χάτζη" (Χατζηθεοδωρίδης) θα πάρει την αριστερή πλευρά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσει εκ νέου το δίδυμο Αλεξανδρόπουλου-Ανουάρ, που ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε δύναμη και σε τρεξίματα. Ο Μπουζούκης θα διατηρηθεί στην ενδεκάδα ως δεξιός εξτρέμ (που θα συγκλίνει διαρκώς προς τα μέσα), ενώ στην αριστερή πλευρά έχει προβάδισμα για να πάρει φανέλα βασικού ο Κολοβός, χωρίς να αποκλείεται και η... σούπερ έκπληξη με τον Ούφε Μπεκ. Κι ας μην έχει αγωνιστεί... δευτερόλεπτο ο Δανός εξτρέμ στα playoffs. Δεν αποκλείεται να πάρει στη Τούμπα ένα από τα τελευταία "κανονάκια" του, μπας και το... γυρίσει στην τελική αξιολόγηση της σεζόν. Στη δε κορυφή της επίθεσης, θα πάρει θέση για ακόμη ένα ματς ο Μακέντα, που έχει "παράδοση" πολύ καλών εμφανίσεων κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, οι βοηθητικές επιλογές από τον πάγκο θα έχουν μόνο... άρωμα Ακαδημίας, με ολίγη από Χοσέ Περέα. Και στην Τούμπα άλλωστε, ο Παναθηναϊκός θα πάει με εννέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής του (απ’ τη συνολική 20άδα), τα έξι εκ των οποίων είναι γεννημένα το 2001. Συν τον 21χρονο Κριστιάν Κονάν (έχει γενέθλια σε τέσσερις μέρες), ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά φέτος σε αποστολή επίσημου αγώνα του "τριφυλλιού".

Μέσος όρος αποστολής; Κάτι περισσότερο από 23 έτη, με "παππού" της 20άδας τον 29χρονο "Κίκο" Μακέντα. Τα "μωρά" (ξανα)μπαίνουν στη... φωτιά!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ