ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μάχη για να μείνουν Ζαχίντ και Ανουάρ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου καίνε τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Ρόκα ενόψει της συνέχειας των playoffs με τον Καταλανό να έχει αναλάβει να διαλευκάνει τις υποθέσεις τους.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε όλα τα επίπεδα και στο ποδόσφαιρο, επηρεάζοντας πάρα πολλά "κομμάτια" του, όπως επί παραδείγματι τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε κάθε χώρα, για τα συμβόλαια που (υπό κανονικές συνθήκες) θα έπρεπε να λήξουν στις 30 Ιουνίου.

Στην Ελλάδα, το όλο ζήτημα είναι ακόμα στον... αέρα (όπως έχει επισημάνει προ ημερών και το Sport24.gr), καθότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν (και υπό ποίο καθεστώς) θα ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν στις 30/06, μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι-οφ της εφετινής Super League. Φινάλε που προσδιορίζεται (εκτός απροόπτου) για το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου.

Ο Παναθηναϊκός έχει στην προκειμένη περίπτωση σοβαρό «θέμα», διότι 8 συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Τρία συμβόλαια αφορούν δανεικούς (Ανουάρ, Ζαχίντ, Νατζ) και πέντε συμβόλαιο «ελεύθερους» (Χρήστος Δώνης, Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης).

Το απόγευμα της Πέμπτης (11/06) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως «...για τους δανεικούς συζητάμε με κάθε ομάδα όπου ανήκουν γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», ενώ «...για όσους λήγουν τα συμβόλαια είμαστε σε φάση αναμονής, εάν θα υπάρξει κάποια κεντρική θέση από τους αρμόδιους φορείς, ειδάλλως θα χειριστούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Το θέμα, ειδικά με τους ελεύθερους, «ακουμπάει» πρώτη όλων την ΕΠΟ, η οποία ως τώρα δεν έχει πάρει θέση για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση. Είτε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για επέκταση των συμβολαίων ως την ολοκλήρωση της χρονιάς (και της 10ης αγωνιστικής των πλέι-οφ), είτε με επέκταση έστω για ένα διάστημα 10 ημερών, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά.

Με απλά λόγια, το «τριφύλλι» κινδυνεύει να «χάσει» μετά την 1η Ιουλίου αρκετούς παίκτες «πρώτης γραμμής» και να στερηθεί την παρουσία τους σε όλο το β’ γύρο των πλέι-οφ (από τις αρχές Ιουλίου και μετά). Με δεδομένες και σημαντικές αγωνιστικές «συνέπειες». Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που υπάρχουν στο... τραπέζι είναι τα εξής για κάθε έναν ξεχωριστά:

-Ανουάρ Τουχαμί: Η Βαγιαδολίδ δεν «ψήνεται» να αποδεχθεί επέκταση του δανεισμού του έως τις 20 Ιουλίου. Και ήδη ο Ρόκα είναι σε διαπραγματεύσεις μαζί της, για να αλλάξει την κατάσταση.

-Γκίας Ζαχίντ: Ούτε ο ΑΠΟΕΛ θέλει (σε πρώτη φάση) την ολιγοήμερη επέκταση. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» έχουν ήδη μιλήσει με τον Νορβηγό, για να κάνει αντίστοιχες επαφές με τη διοίκηση της κυπριακής ομάδας και να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του να μείνει για τρεις εβδομάδες ακόμα.

-Ντομινίκ Νατζ: Η Λέγκια στην οποία ανήκει ο Ούγγρος, είναι θετική για να τον αφήσει για λίγο ακόμα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν έχει απαντήσει επίσημα ως τώρα.

-Κώστας Αποστολάκης: Ξανά... θέμα με τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο έχει ήδη υπογράψει ο 21χρονος δεξιός μπακ. Οι Κύπριοι τον ενημέρωσαν πως πρέπει να ενσωματωθεί στην προετοιμασία τους που ξεκινάει στις 5 Ιουλίου κι αν δεν υπάρξει άλλη «δεσμευτική» απόφαση επέκτασης των συμβολαίων από την ΕΠΟ, δεν θα παραμείνει.

-Γιώργος Βαγιαννίδης: Και ο «μικρός», έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα θα φύγει την 1η Ιουλίου για την Ίντερ. Παρά μόνο αν αλλάξει τα δεδομένα η ΕΠΟ.

-Εμάνουελ Ινσούα: Πολύ δύσκολα θα παραμείνει ο Αργεντινός μπακ μετά την 1η Ιουλίου.

-Χρήστος Δώνης-Ματίας Γιόχανσον: Και οι δύο τους έχουν πει στο περιβάλλον τους πως σκοπεύουν να παραμείνουν για λίγες ημέρες ακόμα, προκειμένου να παίξουν σε όλα τα ματς και να βρουν ευκολότερα την επόμενη ομάδα τους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ