ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Μαρκό 3-0: Φιλικό ξεμούδιασμα με τριάρα

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΑΡΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΑΡΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 3-0 της Μαρκό στο πρώτο φιλικό για τη νέα σεζόν, με τον Ντάνι Πογιάτος να χρησιμοποιεί αρκετούς ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία και τα αδέρφια Τζαβίδα να συνεργάζονται στο τρίτο γκολ των "πρασίνων". Πρώτο γκολ για τον Σαβιέρ.

Την ευκαιρία να δει κάποια στοιχεία που δουλεύονται στις προπονήσεις είχε ο Ντάνι Πογιάτος στον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρκό στο "Γ. Καλαφάτης". Το τριφύλλι είχε εύκολο έργο απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο που αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, επικρατώντας 3-0 με σκόρερ τους Φεντερίκο Μακέντα, Σαβιέρ και Σπύρο Τζαβίδα, ενώ ο Ισπανός χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες απ' την Ακαδημία που έδειξαν καλό πρόσωπο.

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Φεντερίκο Μακέντα με κοντινό πλασέ, ύστερα από όμορφη συνεργασία των Χατζηγιοβάνη-Σαμαρά, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο τεχνικός των "πρασίνων", Ντάνι Πογιάτος ζητούσε διαρκώς απ' τους παίκτες του να ασκούν πρέσινγκ ψηλά προκειμένου να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των αντιπάλων τους. Γενικότερα, ο Ισπανός ήταν ευχαριστημένος απ' την εικόνα των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" στο πρώτο μέρος.

Με... μπροστάρη τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος εν αντιθέσει με την περσινή σεζόν, χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός εξτρέμ κι όχι ως αριστερός, το "τριφύλλι" έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό με τον Σαβιέρ. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του τερματοφύλακα της Μαρκό, Χαλκίδη και με πλασέ προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-0. Στο μεσοδιάστημα, θα μπορούσε να είχε δώσει κι ασίστ στον Μακέντα, αλλά ο Ιταλός δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Μαρκό.

ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΑΒΙΔΕΣ

Μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πογιάτος προχώρησε σε επτά αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, διατηρώντας μόνο τους Ξενόπουλο (που είχε περάσει αντί του Διούδη στο 32ο λεπτό), Καραγιάννη, Ζαγαρίτη και Σερπέζη. Μάλιστα, ο Ισπανός έδωσε τη δυνατότητα και στον 17χρονο, Μάριο Τζαβίδα, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα δραστήριος το διάστημα που αγωνίστηκε, δημιούργησε προβλήματα στους αμυντικούς της Μαρκό και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Χαλκίδη.

Τελικά, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έδωσε μία όμορφη ασίστ στον αδερφό του, Σπύρο Τζαβίδα (που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο) στο 64ο λεπτό. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Μάριος Τζαβίδης κατέβασε την μπάλα, έστρωσε στον Σπύρο Τζαβίδα κι εκείνος με σουτ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 3-0. Όσο περνούσε η ώρα και εξαιτίας και των πολλών αλλαγών, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε αισθητά. Παρ' όλα αυτά, το τριφύλλι διατήρησε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα από την αντίπαλό του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (32' Ξενόπουλος), Σαμαράς, Βέλεθ, Καραγιάννης, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Σαβιέρ, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Ξενόπουλος (57' Χριστογεώργος), Τουρκοχωρίτης, Καραγιάννης (57' Σιδεράς), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (57' Λαζαρίδης), Αγιούμπ, Σερπέζης (57' Σπ. Τζαβίδας), Μπουζούκης, Αϊτόρ, Εμμανουηλίδης, Μ. Τζαβίδας.

ΜΑΡΚΟ (Λουκάς Καραδήμος): Χαλκίδης, Κοντογιάννης, Ντουμπερέτ, Νικολόπουλος, Ηρακλής, Μανδαμαδιώτης, Γκεμίσης, Κατσικογιάννης, Δρόσης, Κόκκας (46' Τσεβάς), Γκούλιας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό
Παναθηναϊκός: Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ