ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μακέντα και Καρλίτος για πρώτη φορά μαζί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο επιθετικών στην ενδεκάδα του τριφυλλιού στο φιλικό με τη Λαμία (18:30) στο "Γ. Καλαφάτης" και η πρώτη του Καρλίτος με τα πράσινα. Στην αποστολή για πρώτη φορά ο Σάντσες, επιστροφή μετά από 5.5 μήνες για Πούγγουρα.

Η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (28/8) και δη οι σχηματισμοί που δοκίμασε ο Ντάνι Πογιάτος στις ασκήσεις τακτικής, φανέρωσαν ένα πρώτο μέρος των σκέψεων του Καταλανού τεχνικού για την ταυτόχρονη παρουσία των Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. Και στο σημερινό φιλικό του τριφυλλιού με τη Λαμία στο "Γ. Καλαφάτης" ( Σάββατο 29/8, 18:30), οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τους δύο κυνηγούς ταυτόχρονα στην πράσινη ενδεκάδα.

Ο Πογιάτος δούλεψε πολύ (και) στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου στο κομμάτι της τακτικής, χρησιμοποιώντας τους δύο φορ μαζί σε ένα μέρος του προγράμματος. Κυρίως στο 4-3-3 (τη βάση του εφετινού Παναθηναϊκού), όπου έπαιζαν εναλλάξ στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στην κορυφή ο Ιταλός με τον Ισπανό επιθετικό (με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά), ενώ δεν αποκλείεται να τους δοκιμάσει μαζί και σε διάταξη 4-4-2.

Η παραμονή του Μακέντα άλλωστε -που παρά τα όσα υποστηρίζουν σημερινά, σερβικά δημοσιεύματα έχει συμφωνήσει σε όλα με τους πράσινους και θα υπογράψει το νέο συμβόλαιό του έως το 2023, μέχρι την Τρίτη (1/9)- άλλαξε και τις σκέψεις του Πογιάτος, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί πλέον όλο το εύρος των χαρακτηριστικών που μπορούν να δώσουν μαζί οι δύο επιθετικοί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε μεγάλο μέρος του σημερινού φιλικού.

Πολύ φυσιολογικό, διότι η έναρξη της σεζόν πλησιάζει κι ο 42χρονος τεχνικός θέλει να αρχίσουν να αποκτούν "χημεία" στο παιχνίδι τους και να μάθει ο ένας τον άλλο, δεδομένου ότι δεν έχουν παίξει πολλές φορές μαζί από την έναρξη της προετοιμασίας, λόγω του μικροτραυματισμού του Καρλίτος.

Ο τελευταίος δε, στο σημερινό φιλικό με την ομάδα της Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (και το "10" στην πλάτη, αν δεν αλλάξει την τελευταία στιγμή αριθμό), καθώς ξεπέρασε πλήρως το διάστρεμμα που του στέρησε την παρουσία του στα δύο προηγούμενα φιλικά με τη Μαρκό και τον ΟΦΗ.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Καρλίτος μετά από περίπου 8.5 μήνες (και τον τελευταίο αγώνα του στην Αλ Ουάχντα στις 16 Δεκεμβρίου), διότι από τον Ιανουάριο που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο τριφύλλι μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/20, ενώ παράλληλα είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το φιλικό του Μαρτίου με τον Ατρόμητο.

Στην αποστολή του σημερινού φιλικού, ο Πογιάτος έκανε και μία μίνι... έκπληξη καθώς συμπεριέλαβε (και) τον Φακούντο Σάντσες, παρά το γεγονός ότι μετράει μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων και είναι εμφανώς ανέτοιμος, ενώ μπήκε και ο Αχιλλέας Πούγγουρας, που επιστρέφει έπειτα από πολύμηνη αποχή λόγω του προβλήματος με τους κοιλιακούς του (έχει να αγωνιστεί από την 1η Μαρτίου). Στον αντίποδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ενώ άφησε εκτός τους Μπουζούκη, Αϊτόρ, Ιωαννίδη, Χατζηθεοδωρίδη (έκαναν ατομικό το πρωί στο Κορωπί) και Βιγιαφάνιες (έκανε θεραπεία).

Την πράσινη 23άδα για το φιλικό με τη Λαμία απαρτίζουν οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Σάντσες, Σαμαράς, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Λαζαρίδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Μαυρομμάτης, Καραγιάννης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Τζαβίδας, Αγιούμπ, Σαβιέρ, Μακέντα και Καρλίτος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ