ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καταλήγει στον "εκλεκτό" στα δεξιά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι λόγοι της καθυστέρησης στην απόκτηση του βασικού δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού, τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι πράσινοι, οι μεγάλες πόρτες που χτύπησε ο Τσάβι Ρόκα και η τελική σταχυολόγηση. Παίζει ο Γάλλος Κορσιά της Σεβίλλης

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει εντός της Τετάρτης (29/7) τη μεταγραφή του Αντόνιο Σαβιέ, ο οποίος θα αποτελέσει το τρίτο καλοκαιρινό απόκτημά του μετά τους Αϊτόρ, Βέλεθ (τέταρτο αν συνυπολογιστεί κι ο Καρλίτος που αποκτά δικαίωμα συμμετοχής) και πλέον ανεβάζει... στροφές για να «κλείσει» και τη μεταγραφή του (βασικού) δεξιού μπακ μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Είναι αλήθεια, πως -ειδικά- η ενίσχυση στο δεξιό άκρο της άμυνας, που αποτελούσε εξαρχής «must» στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ελέω... λειψανδρίας κι επιλογών (έφυγαν από 30 Ιουνίου οι Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης), καθυστέρησε σημαντικά...

«Καθυστέρησε», ωστόσο, ηθελημένα ή για να τεθεί καλύτερα «στοχευμένα». Είναι αλήθεια πως εάν ο Παναθηναϊκός κι εν προκειμένω ο Τσάβι Ρόκα -που έχει και την ευθύνη του μεταγραφικού σχεδιασμού- το ήθελαν, θα είχαν κλείσει το θέμα του δεξιού μπακ εδώ κι ένα μήνα. Παίρνοντας κάποιον από τους διαθέσιμους μπακ, που υπήρχαν εκείνη την περίοδο στην αγορά. Το θέμα, εντούτοις, δεν είναι να γίνει μία μεταγραφή, απλά για τη... μεταγραφή. Αλλά να βρεθεί και να αποκτηθεί ο παίκτης, που θα «κουμπώνει» απόλυτα σ’ αυτό που θέλει να παίξει του χρόνου ο Ντάνι Πογιάτος.

Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τα κατάλληλα, αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ενός δεξιού ακραίου αμυντικού, ο οποίος θα είναι συμμετοχικός στο «χτίσιμο» των επιθέσεων της ομάδας, θα λειτουργεί ως έξτρα παίκτης στην επίθεση, «μεγαλώνοντας» το γήπεδο και παράλληλα θα έχει καλή αμυντική παρουσία και δεν θα αποτελεί... τρύπα στα μετόπισθεν.

Έτερη σημαντική παράμετρος, είναι η οικονομική ισορροπία. Ναι, μεν ο Ρόκα έχει πλέον λίγο μεγαλύτερη «άνεση» για να κινηθεί στην αγορά, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει «υπεραξίες» στις πρώτες, μεταγραφικές εβδομάδες, ειδικά σε παίκτες που θα μπορέσει να βρει ακόμη και με τα 2/3 ή και τα μισά των αρχικών αξιώσεών τους στις αρχές Αυγούστου.

Στην αναζήτηση του «ιδανικού» μπακ, ο Καταλανός έδειξε επίσης πως δεν «κολλάει» σε ηλικίες, ενώ παράλληλα χτύπησε και «μεγάλες πόρτες», όπως αυτή του 32χρονου Μαουρίτσιο Ίσλα ή του 34χρονου Αντόνιο Βαλένσια, ο οποίος μετά από μία δεκαετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την εφετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Κίτο του Εκουαδόρ. Υποθέσεις που για διαφορετικούς λόγους -όχι αποκλειστικά οικονομικούς- δεν προχώρησαν.

Τα τελευταία 24ωρα, ο Ρόκα έχει προχωρήσει στην τελική «σταχυολόγηση» των υποψηφίων στόχων του για το δεξιό άκρο της «πράσινης» άμυνας κι έχει ξεκινήσει τον τελικό κύκλο των επαφών του με τις περιπτώσεις που έχει προκρίνει, προκειμένου να καταλήξει στον «εκλεκτό». Με όλους, άλλωστε, έχει κάνει τις αρχικές συζητήσεις, γνωρίζει καλά προθέσεις, αξιώσεις, ποσά και δεδομένα και προχωράει για να κλείσει το συγκεκριμένο, πολύ σημαντικό «μέτωπο» του σχεδιασμού.

Ανάμεσα στους «τελικούς» υποψηφίους, φέρεται να βρίσκεται πλέον (μετά την αρνητική διάθεση του Πορτογάλου μπακ της Μποαβίστα, Καράσα) και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Κορσιά της Σεβίλλης, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την ισπανική ομάδα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Κι εφόσον «προκριθεί» ως τελική επιλογή, υπάρχει «φόρμουλα» απόκτησής του ως ελεύθερος με τους Σεβιγιάνους να γλιτώνουν το συμβόλαιό του, διατηρώντας ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Πλέον, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του (βασικού) δεξιού μπακ, δεν θα αργήσουν άλλο. Είναι πολύ πιθανό δε -απ’ τη στιγμή που ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Σαβιέρ κι έχουν δρομολογηθεί τα πάντα γύρω απ’ την επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες- να έχει «κλειδώσει» το θέμα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ούτως ώστε ο Πογιάτος να έχει το νέο απόκτημα των «πράσινων» στη διάθεσή του απ’ τις πρώτες προπονήσεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα για το τριφύλλι ο Σαβιέ
Παναθηναϊκός: Το deal του Βιγιαφάνιες φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ