ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Κανένα περιθώριο απώλειας με τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης σκέφτεται δύο σχήματα για το εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League και κρατά τους παίκτες του συγκεντρωμένους.

Πέντε παιχνίδια απομένουν μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου και ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα (24/11, 16:00) το θεωρητικά πιο εύκολο, υποδεχόμενος τον Απόλλωνα στο "Σπύρος Λούης". Ο αντίπαλος του βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό και προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Όμως, ο Γιώργος Δώνης ξέρει ότι ο φετινός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να θεωρήσει τίποτα ως δεδομένο και πρέπει να κοπιάσει για να νικήσει. Αυτό επαναλαμβάνει στους παίκτες του και προσπαθεί να τους επαναφέρει στους ρυθμούς του πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή για το Nations League. Επιπλέον, η νίκη είναι απαραίτητη για το Τριφύλλι, προκειμένου να διεκδικήσει την πέμπτη θέση και το "σβήσιμο" της ποινής της UEFA.

Το ματς είναι πρόκληση για τον Παναθηναϊκό, γιατί πρέπει να ανταπεξέρθει σε συνθήκες κλειστού παιχνιδιού. Ο Απόλλωνας θα περιμένει χαμηλά στο γήπεδο, με πολυπρόσωπη άμυνα και με διάθεση να μην ρισκάρει. Επομένως, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τρόπους να τον διασπάσει, χωρίς να διαθέτει τα καταλληλότερα "εργαλεία" στο ρόστερ.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ

Ο Δώνης δίνει προβάδισμα στη χρησιμοποίηση δεύτερου επιθετικού, γιατί δεν θέλει να αφήσει τον Μακέντα μόνο του ανάμεσα σε τρεις στόπερ, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση του. Για αυτό, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει τον Καμπετσή δίπλα στον Ιταλό και να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Κότσαρης θα αρχίσει στην εστία, οι Κολοβέτσιος και Πούγγουρας θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιόχανσον στο δεξιό άκρο και ο Ινσούα στο αριστερό. Οι Κάτσε και Κουρμπέλης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης θα καλύψουν τα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Στο εναλλακτικό σενάριο, το "τρένο" θα επιλέξει έναν τρίτο κεντρικό χαφ και το 4-3-3, ώστε ο Παναθηναϊκός να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Χρήστος Δώνης θα πάρει το ρόλο, πλαισιώνοντας τους Κάτσε και Κουρμπέλη και ένας εκ των Μπουζούκη ή Καμπετσή θα μείνει στον πάγκο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ